Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

Vážně nemocná Viktorka prožila krásné Vánoce obklopená milující rodinou

Splněné dětské přáníDenise se narodila na první pohled zdravá holčička. Ve druhém měsíci jejího života se ale situace nečekaně změnila a specialisty byla diagnostikována těžká onemocnění, mezi které patří epileptický syndrom, těžká psychomotorická retardace, hypertonie a zrakové poruchy. Viky je usměvavá a milá holčička, což hodně pomáhá při jejích náročných cvičebních procedurách. Maminka neustále bojuje za zlepšení jejího zdravotního stavu a má velkou radost z toho, když jsou vidět výsledky.

Číst dál: Vážně nemocná Viktorka prožila krásné Vánoce obklopená milující rodinou

Poporodní trauma, psychický kolaps a těžce nemocné dítě

Splněné dětské přáníTo vše a mnohem více musela zvládnout maminka Veronika. Snad jenom obrovská láska k dceři Lucince a úžasný přítel jí pomohli se zase postavit na nohy a postarat se o miminko. Když si myslela, že už to nemůže být horší, od doktorů přicházely stále horší a horší diagnózy. Přečtěte si dojemný příběh o lidské statečnosti.

Číst dál: Poporodní trauma, psychický kolaps a těžce nemocné dítě

Pro vážně nemocnou Nellinku a její rodiče je každý společný den velkým darem

Splněné dětské přáníTěžko si někdo z nás dokáže představit pocity maminky, která ukládá večer svou milovanou dcerku ke spánku a neví, zda to není třeba naposledy. Usměvavá holčička trpí nevyléčitelnou nemocí, u které se děti nedožívají příliš vysokého věku. Naštěstí má kolem sebe milující brášky a skvělou rodinu, která se snaží, aby každý její vzácný den života byl tím nejšťastnějším.

Číst dál: Pro vážně nemocnou Nellinku a její rodiče je každý společný den velkým darem

Adam je autista, který zbožňuje stolní kalendáře a chce se stát požárníkem

Splněné dětské přáníMaminka Daniela porodila zdravého kluka, ale až po dalších několika letech se dozvěděla, že je její syn autista. Na jednu stranu se jí ulevilo, že za jeho chování nemůže neznámá chyba ve výchově, zároveň se však musela naučit chápat jeho projevy, kterými se odlišuje od jiných dětí. Je mu velkou oporou, velice svého chlapce miluje a nikdy by neměnila. Snaží se ze všech sil, aby měl co nejspokojenější a šťastný život.

Číst dál: Adam je autista, který zbožňuje stolní kalendáře a chce se stát požárníkem

Vánoční přání: Na potřebnou operaci Sabinka nemůže, je pro ni nebezpečná

Splněné dětské přáníMaminka Tereza čekala miminko, na které se velice těšila. Blížil se pomalu porod a ve 36. týdnu se na kontrole ukázal vážný problém, který prokázalo vyšetření ultrazvukem. V ten okamžik nastal sled událostí, které si rodina do té doby vůbec neuměla představit. Dozvíte se, čím si společně rodina prošla a jak se daří malé Sabince nyní.

Číst dál: Vánoční přání: Na potřebnou operaci Sabinka nemůže, je pro ni nebezpečná

Vánoční přání: Matyáš je už od svých prvních okamžiků velký bojovník o život

Splněné dětské přáníMaminka Lucie nám bude vyprávět příběh o svém milovaném synovi. Přišel na svět jednoho podzimního dne a lékaři mu nedávali velkou šanci. Zpočátku to vypadalo, že je situace zcela bez šance, ale nakonec vše dobře dopadlo. S věkem se jeho zdravotní stav bohužel zhoršoval, ale rodina je mu velkou oporou a snaží se mu ze všech sil pomáhat.

Číst dál: Vánoční přání: Matyáš je už od svých prvních okamžiků velký bojovník o život

Vánoční přání: K nejoblíbenějším hračkám Zuzanky patří WC panenky

Splněné dětské přáníZuzanka vypadá jako malá a velice drobná panenka, která má své vlastní rituály. Vzhledem k tomu, že spoustu věcí vůbec nechápe a je příliš důvěřivá, musí ji maminka pečlivě hlídat na každém kroku. Přečtěte si příběh o holčičce, která se sice narodila zdravá, ale postupem času se všechno změnilo.

Číst dál: Vánoční přání: K nejoblíbenějším hračkám Zuzanky patří WC panenky

Novinka: Gábinka zvládla úspěšně závěrečné zkoušky

Máme radost, že se s vámi můžeme podělit o další skvělou zprávu! Gabča, kterou si určitě dobře pamatujete z dětského přání Staň se cvičitelem lachtanů, má za sebou závěrečné zkoušky a zvládla je na výbornou!

Splněné dětské přání

Vánoční přání: Rezonance odhalila u Andulky vážné nádorové onemocnění

Splněné dětské přáníKaždé malé dítě by mělo prožít bezstarostné dětství. Čas, kdy si bude hrát s kamarády a jezdit na výlety s rodiči. Andulka byla do 3 let zcela dravá holčička a vyrůstala v pohodě spolu se svou sestřičkou. Rok 2016 změnil život celé rodině poté, co důkladné vyšetření prokázalo nádor. Od té doby začala léčba a holčička stále bojuje o život.

Číst dál: Vánoční přání: Rezonance odhalila u Andulky vážné nádorové onemocnění

Vánoční přání: Malý Štěpánek má vzácné onemocnění, je jediný v naší republice

Splněné dětské přáníMaminka Lenka čekala miminko, na které se moc těšila a vůbec ji v té době nenapadlo, jak odlišné budou její představy od skutečnosti, která ji čeká. Zpočátku úplně zdravý chlapeček nejevil žádné známky odlišností. Ve třech měsících již bylo viditelné, že vývoj neprobíhá tak, jak by měl a nastala první vyšetření u doktorů.

Číst dál: Vánoční přání: Malý Štěpánek má vzácné onemocnění, je jediný v naší republice

Aktuální kolo