Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

Nešťastný autista Mirek si chtěl vážně ublížit, maminka mu zachránila život

Splněné dětské přáníV předchozím příběhu jste se mohli seznámit s maminkou Kateřinou, která má tři nemocné děti. V prvním článku jsme vám představili nejstarší holčičku Lindu, dnes si můžete přečíst o Mirečkovi. Příště se dozvíte o nejmladším Jiříkovi. Jejich rodiče se musí pořádně ohánět, neboť jim starost o ně dává pořádně zabrat. Dcera je naštěstí velice obětavá a svým bratrům s láskou pomáhá.

Číst dál: Nešťastný autista Mirek si chtěl vážně ublížit, maminka mu zachránila život

Ačkoli je malá Linda handicapovaná, pomáhá své mamince s péčí o dva brášky

Splněné dětské přáníMaminka Kateřina má tři děti, které jí dávají pořádně zabrat. Tatínek od rána do večera pracuje, aby rodinu s nemocnými dětmi uživil. Nejstarší Lindě je 8 let, Mirkovi 6 let a Jirkovi 4 roky. Všichni mají stejnou lékařskou diagnózu, a sice ADHD. Jde o hyperkinetickou poruchu pozornosti s hyperaktivitou, která patří mezi neurovývojové poruchy. Jsou děti stejné nebo je každé úplně jiné? To nám ve svém vyprávění odhalí maminka Katka.

Číst dál: Ačkoli je malá Linda handicapovaná, pomáhá své mamince s péčí o dva brášky

Julinka si své místo na světě tvrdě vybojovala

Splněné dětské přáníByla zima, psal se měsíc únor a rodiče se moc těšili na miminko, které se jim mělo narodit. Holčička přišla na svět, ale už nedýchala. Jaké to je po porodu neslyšet křik svého dítěte a čekat na to, zda bude žít? To si můžete přečíst v dnešním příběhu, který vypráví maminka Renata.

Číst dál: Julinka si své místo na světě tvrdě vybojovala

Smrt na rodiče nebrala ohled, vzala jim bez milosti syna Ondráška

Splněné dětské přáníSplněné dětské přání vydává příběhy o nemocných dětech již šest let, ale ten dnešní je úplně jiný. Poprvé budete číst o jednom skvělém klukovi, který se již stal andílkem. Vcelku málo známá nemoc nedává žádnou šanci na uzdravení a nenašel se na ni zatím žádný lék. Chceme poděkovat mamince, že se nám svěřila, i když musela při psaní vyplakat hodně slz. Vy si nyní můžete přečíst její vyprávění o tom, jaké to je, když vám lékař sdělí, že není žádná naděje, aby se zdravotní stav vašeho dítěte zlepšil.

Číst dál: Smrt na rodiče nebrala ohled, vzala jim bez milosti syna Ondráška

Zdravá Natálka se po horečce změnila v ležící panenku

Životní příběh NatálkaJeště vloni v létě byla Natálka zcela zdravá a veselá holčička. Jednoho dne dostala vysoké teploty, což ukazovalo na to, že se bude jednat o nějaké obyčejné nachlazení. Když se stav nelepšil, tak s ní maminka utíkala k doktorce. Horečky stále neklesaly a byla nutná hospitalizace v nemocnici. Lékařka bohužel podcenila zdravotní stav dítěte a neprovedla ihned důležitá vyšetření. Pro holčičku to mělo bohužel fatální následky. Již skoro rok leží v nemocnici a maminka každý den bojuje za její uzdravení.

Číst dál: Zdravá Natálka se po horečce změnila v ležící panenku

Autista Tomáš má rád předpovídání počasí a vítr ve vlasech

 

Splněné dětské přání autista TomášMaminka Olga se sice dočkala vytouženého syna, ale nebyla připravená na to, že její dítě bude mít nakonec tolik zdravotních problémů. Na diagnózu Autismus si musela nakonec přijít úplně sama a to díky tomu, že si náhodou přečetla o této nemoci článek v časopise. Tomáš je sice velice šikovný kluk, ale jeho rodiče mají velké obavy o jeho budoucnost. Přečtěte si jeho životní příběh.

Číst dál: Autista Tomáš má rád předpovídání počasí a vítr ve vlasech

Vanesska je autistka, která nemá ráda žádné hodiny, ale zbožňuje všechna čísla

Splněné dětské přáníMamince Kateřině se splnilo velké přání a otěhotněla. Narodila se jí krásná a zdravá holčička. Postupem času se začaly objevovat problémy. Dcera se chovala zvláštně a ona začala mít podezření, že něco není v pořádku. Dlouhé tři roky potom musela čekat, než se dozvěděla diagnózu, která přinesla na jednu stranu úlevu, ale na druhou to znamenalo zvyknout si na nepřiměřené reakce okolí. Přečtěte si vyprávění o jednom nelehkém osudu.

Číst dál: Vanesska je autistka, která nemá ráda žádné hodiny, ale zbožňuje všechna čísla

Vánoční přání: Narodila se jako Natálka, nyní si ale přeje stát se Lukášem

Splněné dětské přání handicapované děti přeměna pohlavíV předchozím článku jsme vás seznámili s maminkou Sylvou a její autistickou dcerou Natálkou. Aspergerův syndrom však není to nejtěžší, s čím se tato rodina a především jedinečné dítě musí poprat. Už od malička se totiž cítí být uvězněné ve svém těle. V těle, do něhož nepatří a touží po změně pohlaví. Díky láskyplné podpoře svého okolí zvládá tyto nelehké změny, a říká si Luky.

Číst dál: Vánoční přání: Narodila se jako Natálka, nyní si ale přeje stát se Lukášem

Vánoční přání: Autistka Natálka byla od dětství jiná a panenky jí nezajímaly

Splněné dětské přání děti s autismemBlížíme se do finále. Máme pro vás připravený poslední rozhovor z naší speciální akce Vánoční přání. Maminka Sylva nám bude vyprávět svůj životní příběh, který rozhodně nikoho nenechá chladným. Těžko by ji někdy napadlo, že po porodu bude prožívat něco, co možná do té doby znala jenom z filmu. Narodilo se jí totiž zcela originální dítě, což jí bylo dáno osudem a ona díky tomu došla k vnitřnímu smíření.

Číst dál: Vánoční přání: Autistka Natálka byla od dětství jiná a panenky jí nezajímaly

Vánoční přání: Míla je kluk, který chce pomoci lidem chápat autismus

Splněné dětské přáníMaminka Alexandra si pořád myslela, že má jenom vzteklejší malé dítě. Teprve až v šesti letech byl synovi diagnostikován Aspergerův syndrom. Následovaly slzičky a také otázky, proč zrovna její syn? Potom začal těžký boj, aby ho dokázala zařadit třeba do školy. Ona se však nikdy nevzdala a nyní díky pomoci asistenta i jeho sourozenců chlapec vše zvládá v pohodě.

Číst dál: Vánoční přání: Míla je kluk, který chce pomoci lidem chápat autismus

Aktuální kolo