Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Jaký výtěžek přineslo turné kapely Legendy se vrací 2012?

 legendy se vracíOblíbená česká kapela, o níž říká její lídr Petr Šiška, že je jediná, která nemá čas hrát písničky, proto hraje pouze hity, zakončila úspěšně svou koncertní šňůru Konec světa tour 2012. Na vystoupeních ji doprovázela také zpěvačka Markéta Konvičková a začínající umělec Daniel Mrózek. Rockeři nabídli divákům spoustu dobré muziky, vtipů, humorných příběhů a také netradiční dražbu panenek na podporu Splněného dětského přání.

„Turné pro mě bylo velice pozitivní. Nejlepší je, že dnes o té šňůře vůbec můžeme povídat a s nadsázkou - název Konec světa tour byl nakonec opravdu jen recesí. Všechno dobře dopadlo,“ zhodnotil společné koncertování zpěvák a kytarista kapely Petr Šiška.

Série koncertů pořádaná v rámci Konec světa tour 2012 byla výjimečná i tím, že se jednalo o dosud vůbec první plánované klubové turné skupiny Legendy se vrací. „Pro nás to byl velký zážitek, protože pro Legendy to bylo vlastně první regulérní klubové turné. Doposud jsme jezdili hlavně po festivalech, slavnostech města, ale abychom naplánovali koncerty v klubech jednotlivě, s tím, že objedeme republiku, to bylo úplně poprvé,“ svěřil se Šiška.

Legendy se vrací jsou proslulé svými koncerty, na kterých vládne pohoda, dobrá nálada a songy jsou prokládané vtipnými příhodami či historkami. Fanoušci oceňují, s jakým nadšením a vervou rockeři vystupují. Nepsaným pravidlem pak bývá show trvající okolo 3 hodin. Lídr kapely k tomu prohlásil: „Inspirovali jsme se Brucem Springsteenem. Jako stará generace hrajeme naše koncerty pokud možno co nejdéle. Když už někdo investuje sto nebo dvě stě korun do vstupenky, tak ať si přijde na své. Nehrajeme tedy takový ten klasický padesátiminutový nebo hodinu a půl trvající set, ale opravdu naše koncerty nezřídka mívají kolem tří hodin.“

Originálním zpestřením koncertů byla speciální dražba panenek s vizáží členů Legendy se vrací a Markéty Konvičkové, které zhotovili organizátoři Splněného dětského přání. Tento projekt, z něhož se v brzké době stane občanské sdružení, má za cíl plnit nemocným a handicapovaným dětem jejich přání z oblasti kultury. „Nápad na spolupráci vznikl naprosto spontánně. Potkali jsme se s Petrem na jedné společenské akci a probírali, co je nového. Zmínila jsem mu i Splněné dětské přání. Okamžitě ho to zaujalo a přál si dozvědět se o projektu co nejvíce. Když na další schůzce viděl ukázku panenek, které vyrábíme, vymyslel úžasné spojení s jejich kapelou,“ nastínila začátek spolupráce organizátorka Splněného dětského přání Kristýna Šmejkalová.

legendy se vrací

„Kolegyně Martina měla největší starost, jak vyrobit holohlavého zpěváka Libora Pyška, aby měla panenka co nejvěrnější podobu a zároveň, abychom rockera nějak neurazili. Vzápětí jsme odhalili, že právě o Liborka se dámské publikum často pralo,“ dodala Šmejkalová.

Jak publikum na toto netradiční spojení reagovalo a co Konec světa tour 2012 kapele Legendy se vrací přineslo? To se dozvíte v rozhovoru s Petrem Šiškou, který vyjde na stránkách Kulturního servisu Puls v sobotu 2. února 2013.

Zajímá vás, jaká částka se díky dražbě panenek pro Splněné dětské přání vybrala? Přijďte v neděli 3. února 2013 do klubu Hard Rock Cafe, kde se od 20 hodin uskuteční další koncert rockové skupiny. V průběhu večera převezmou organizátorky Splněného dětského přání od umělců šek s výtěžkem. O jakou sumu se jedná, zůstane až do poslední chvíle tajemstvím.

 

Aktuální kolo