Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Jiné zajímavosti

Animovaná pohádka: Suvenýry z cest

sněhulák pixar studioDovolené nejsou jen o relaxaci a zábavě, ale mnohdy i o suvenýrech, které si z těchto cest přivezeme domů na památku. Jak sami uvidíte i tyto předměty žijí svým vlastním životem, a jak to tak bývá – některé mají „Havaj“ stále, zatímco jiné trápí nějaké starosti. Tentokrát je hlavní postavou příběhu sněhulák uvězněný v dekorační skleněné kouli. Podaří se mu z ní dostat ven?

Číst dál: Animovaná pohádka: Suvenýry z cest

Filmová pohádka: Třetí princ

třetí princ pohádkaNa motivy stejnojmenné pohádky od Karla Jaromíra Erbena vznikla v roce 1982 filmová adaptace režiséra Antonína Moskalyka v hlavní roli s Pavlem Trávníčkem a Libuškou Šafránkovou. Příběh o třech princích a dvou zakletých princeznách z diamantových skal patří stále mezi oblíbené a často vyhledávané o prázdninách, Vánocích či jiných svátcích. Udělejte si odpolední pohodu se Splněným dětským přáním.

Číst dál: Filmová pohádka: Třetí princ

Animovaná pohádka: O mráčcích a čápech

mráček a čápMilé děti, jistě jste se již někdy ptali svých rodičů, odkud se na světě berou děti. Prozradili vám, že je nosí čápi? Něco na tom možná bude! Co však určitě zatím netušíte, kam tito dlouhonozí ptáci pro miminka, ať už lidská nebo zvířecí, létají. Pokud chcete přijít celé záhadě na kloub, podívejte se na dnešní pohádku O mráčcích a čápech, budete se hezky bavit.

Číst dál: Animovaná pohádka: O mráčcích a čápech

Filmová pohádka: O princezně Zlatovlásce a udatném Jiříkovi

zlatovláskaMilé děti, dnešní pohádka vypráví o chytrém a pohledném Jiříkovi, který se vydal do světa, aby pro získal pro svého krále nejkrásnější ze všech princezen – Zlatovlásku. Ochutnal totiž sousto z kouzelného pokrmu určeného pro vladaře, díky němuž pak začal rozumět řeči zvířat. Aby si zasloužil odpuštění, slíbil, že svému pánovi přivede jeho budoucí manželku. Během cest zažije mnohá dobrodružství, stejně jako při plnění úkolů, aby Zlatovlásku získal.

Číst dál: Filmová pohádka: O princezně Zlatovlásce a udatném Jiříkovi

Animovaná pohádka: O lvovi a neodbytném pavoučkovi

splněné dětské přáníJe divoký lev skutečně králem všech zvířat? Tentokrát se můžete seznámit s jedním, který to nemá v životě jednoduché – místo aby v horké savaně klidně odpočíval ve stínu stromů, musí čelit teroru malého pavoučka. A jak se brzy ukáže, baví se na jeho účet nejen toto malé stvoření, ale i další ze zdejších zvířecích obyvatel.

Číst dál: Animovaná pohádka: O lvovi a neodbytném pavoučkovi

Dětskými tábory ve Žlutých lázních letos provedou komiksoví hrdinové

příměstské tábory sluníčkaMalí táborníci zažijí o prázdninách ve Žlutých lázních v pražském Podolí komiksové dobrodružství. Spolu s  kreslenými hrdiny je čeká koupání v bazénech, kreativní program, návštěvy jezdeckého oddílu i canisterapie. Osmý ročník dětských příměstských táborů Sluníčka se školkou začal poslední červnový den, v devíti turnusech potrvá do 29. srpna 2014.

Číst dál: Dětskými tábory ve Žlutých lázních letos provedou komiksoví hrdinové

Máte rádi koně a vše, co s tím souvisí? Navštivte Šiklův mlýn!

šiklandV sobotu 12. července 2014 ožije Šiklův Mlýn ve Zvoli nad Pernštejnem Velkým dnem koní. Všichni milovníci těchto úchvatných zvířat si přijdou na své, připraven je bohatý celodenní program. Vydejte se s rodinou za zábavou, poznáním i soutěžemi.

Číst dál: Máte rádi koně a vše, co s tím souvisí? Navštivte Šiklův mlýn!

Animovaná pohádka: Film pro ptáčky

film pro ptáčkyPro malé i velké diváky vybralo Splněné dětské přání další kreslenou pohádku, která vás zaručeně pobaví. Nese název Pro ptáčky a pochází z dílny grafického studia Pixar. V tomto krátkém příběhu je skvěle zachyceno, jaký je úděl těch, kteří vyčnívají, nebo se jakkoli liší od ostatních. Sami však uvidíte, že lze každou situaci brát s nadhledem a mnohdy se pak role „odlišnosti“ mohou během jediného mžiku otočit.

Číst dál: Animovaná pohádka: Film pro ptáčky

Malebný zámek Slavkov ožije tradičním bálem princezen

princeznovský bál slavkovLetos se na zámku Slavkov – Austerlitz uskuteční 11. ročník oblíbeného princeznovského bálu. Malé i velké princezny jsou srdečně zvány na pohádkovou akci, která se uskuteční v sobotu 12. července v prostorách zámeckého parku. I tentokrát bude připravený bohatý doprovodný program.

Číst dál: Malebný zámek Slavkov ožije tradičním bálem princezen

Filmová pohádka: Tři veteráni

tři veterániPamatujete si na pohádku o třech vysloužilých kavalírech, které ztvárnili Rudolf Hrušínský, Petr Čepek a Josef Somr? A právě v tomto snímku zazněla jedna z nejznámějších písní Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka – Není nutno. Připomeňte si nevídané dobrodružství o lakomém králi, princezně s dlouhým nosem a třech nerozlučných kamarádech.

Číst dál: Filmová pohádka: Tři veteráni

Aktuální kolo