Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Jiné zajímavosti

RefuFest již počtvrté, tentokrát na statku!

refufest na statkuCílem RefuFestu je představit návštěvníkům jiné kultury prostřednictvím divadla, tance, hudby i chutí. Tentokrát festival proběhne v sobotu 8. září na statku v jihočeských Rakovicích a nabízí opravdu pestrý a exotický program.

Číst dál: RefuFest již počtvrté, tentokrát na statku!

Kouzlo a historie zámku Orlík na dosah ruky

zámek orlíkNeogotický zámek Orlík nad Vltavou se nachází nad vodní nádrží Orlík a dominuje svou krásou a dlouhou historií celému Píseckému kraji. Mnozí, kteří ho již navštívili, přijíždí znovu. Až poznáte Orlík na vlastní kůži, budete se na toto jedinečné místo rádi vracet. Výlet sem určitě není ztrátou času a hodí se jak pro rodiny s dětmi, tak i pro mladé páry či partu přátel.

Číst dál: Kouzlo a historie zámku Orlík na dosah ruky

The Tap Tap pojedou na výlet do Londýna

the tap tap v londýněZnámá kapela složená z tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu, kteří před nedávnem slavili úspěch na Slovensku, se nyní v rámci doprovodného programu LOH chystá do Londýna. Kromě jiného přivezou anglickou verzi hymny Konec světa – zrušeno. Koncert se uskuteční 21. 7. 2012 od 18:30 v prestižním sále Jerwood Hall.

Číst dál: The Tap Tap pojedou na výlet do Londýna

Zažijte svět očima nevidomých v kavárně Potmě

světluška a kavárna potměNový projekt Světlušky, autobus s kavárnou Potmě, slavil své narození. Historicky první zatemněný autobus se objevil v celé své kráse 10. července na Ovocném trhu. Mezi prvními pasažéry nechyběla patronka sbírky Aneta Langerová, dále Hana Maciuchová, Tomáš Klus, Klára Issová a další.

Číst dál: Zažijte svět očima nevidomých v kavárně Potmě

Kavárna Potmě bude na kolečkách!

světluška a kavárna potměOjedinělá kavárna Potmě dostane novou podobu. Vznikne z ní historicky první zatemněný autobus, ve kterém vám nevidomí připraví černočernou kávu. Chcete vidět křest? Bude se konat 10. července v 11:30 na Ovocném trhu v Praze a zúčastní se ho řada významných osobností.

Číst dál: Kavárna Potmě bude na kolečkách!

Doba ledová opět zaútočí a Země se dá do pohybu

film doba ledováVědci dlouhá léta zjišťovali, jak se rozdělily kontinenty. V nové Době ledové 4 se setkáme s úplně novou teorií. Krysoveverčák Scratt jen opět hledal skrýš pro svůj žalud. I přes svou opatrnost, čistě omylem, rozdělil prastarou Pangeu na jednotlivé kontinenty a tím od sebe odtrhl také mamutí rodinku. Tentokrát si tvůrci opravdu vyhráli!

Číst dál: Doba ledová opět zaútočí a Země se dá do pohybu

Už i otcové mají festival, nenechte si ujít Tátafest!

tatafestPřitom se nejedná o žádnou novinku. Tato akce letos slaví už šesté pokračování. Tátafest je ovšem nejen okamžikem, kdy otcové mohou slavit svoji životní roli, ale je to jedinečná příležitost, jak strávit pěkný den se svými dětmi.

Číst dál: Už i otcové mají festival, nenechte si ujít Tátafest!

Kavárna Potmě byla slavnostně otevřena

světluškaVe středu 6. června byla na pražském Ovocném trhu už po osmé otevřena jedinečná kavárna Potmě. Spolu s patronkou nadace Světluška Anetou Langerovou tu první kávu vypily také Simona Stašová s Jiřinou Bohdalovou.

Číst dál: Kavárna Potmě byla slavnostně otevřena

Pražská muzejní noc ožije v sobotu už podeváté

pražská muzejní nocPražská muzejní noc se uskuteční v sobotu 9. června již podeváté. Od 19 do 1 hodiny po půlnoci mohou zájemci navštívit 65 objektů devětatřiceti pražských muzeí, galerií a dalších institucí. Také letos bude vstup a doprava zdarma a jednotlivá místa nabídnou i bohatý doprovodný program. O podrobnostech hovořili zástupci pořadatelů na tiskové konferenci.

Číst dál: Pražská muzejní noc ožije v sobotu už podeváté

Multikulturní RefuFest nabídl pestrost a zábavu

refufestPočasí o první červnové sobotě nakonec vyšlo nad očekávání dobře, a tak se stovky lidí vydaly do centra Prahy, na Střelecký ostrov, kde probíhal už sedmý ročník multikulturního festivalu RefuFest. Příjemná přátelská atmosféra čišela z lidí různých národností či vyznání nejen u stánků s tradičními výrobky či občerstvením, ale i na pódiu při vystoupeních.

Číst dál: Multikulturní RefuFest nabídl pestrost a zábavu

Aktuální kolo