Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Úvod

Zdravé Adélce se po očkování změnil celý život

splněné dětské přáníPětičlenná rodina bydlí ve Vamberku v rodinném domku. Maminka Jiřina má částečný invalidní důchod a moc ráda peče. Tatínek Lubomír pracuje v cihelně jako dělník. Handicapované Adélce je nyní 13 let a má dva zdravé bratry.

Číst dál: Zdravé Adélce se po očkování změnil celý život

Upovídaná Adélka nabíjí svou maminku velkou energií

životní příběhy splněné dětské přáníAdélka se měla narodit jako úplně zdravá holčička. Nic nenasvědčovalo tomu, že by měla mít nějaké zdravotní problémy. Porod proběhl v termínu a zcela v pořádku. Až v šestém měsíci se začaly projevovat první příznaky, protože nelezla, ani nechodila. V jednom roce byla lékaři určena diagnóza, dětská mozková obrna, která rodičům změnila život.

Číst dál: Upovídaná Adélka nabíjí svou maminku velkou energií

František bojoval na JIPce 3 měsíce o život – neprohrál, ale zůstal slepý

františek přežil, ale je slepýMaminka Růženka bydlí s rodinou ve Vlkově pod Oškobrhem, je to taková menší vesnička v Nymburském okrese. Ve volném čase vyrábí pomůcky z plastů pro děti se zrakovým nebo kombinovaným postižením. Ráda se věnuje práci na zahradě. Tam se nejlépe odreaguje a uklidní, aby nabrala síly pro svého handicapovaného syna Františka. Šestiletý chlapec mívá velké záchvaty vzteku a je velice náročné ho zklidnit.

Číst dál: František bojoval na JIPce 3 měsíce o život – neprohrál, ale zůstal slepý

Jaké bylo rodinné přání se Sněhovou Královnou?

sněhová královna muzikálNezisková organizace Splněné dětské přání uspořádala v neděli 26. října pro čtyři vybrané rodiny s nemocnými dětmi krásný den splněných přání. Vzali je do pražského divadla Hybernia na pohádkový muzikál Sněhová královna. Celý den proběhl v příjemné a přátelské atmosféře.

Číst dál: Jaké bylo rodinné přání se Sněhovou Královnou?

Aktuální kolo