Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Úvod

Stres ze smrti milované sestřičky rozjel u Samuela cukrovku

Splněné dětské přáníNa začátku byla spokojená rodina. Tři sourozenci, kteří si spolu hrály a byly šťastní. Do jejich životů náhle zasáhne tragická událost a jejich milovaná sestřička Natálka vážně onemocněla. Dva roky všichni věřili ve šťastný konec. Nakonec vše dopadlo jinak a místo toho holčička zemřela. O pár týdnů později přišla další šokující zpráva, malého Samuela odvezla sanitka do nemocnice. Co se stalo si můžete přečíst v příběhu, s nímž se nám svěřila maminka Lucie.

Číst dál: Stres ze smrti milované sestřičky rozjel u Samuela cukrovku

Společnými silami jsme pro autistického Adámka vybrali 1633 kalendářů

Splněné dětské přáníV lednu vydalo Splněné dětské přání životní příběh o Adamovi, kterému lékaři určili diagnózu autismus. Článek o chlapci, který by se rád stál hasičem a sbírá stolní kalendáře zaujal i Splněné dětské přání. Z toho důvodu jsme se rozhodly mamince pomoct a vyhlásily sbírku kalendářů, do které se zapojili jednotlivci, školky, školy i firmy z celé České republiky.

Číst dál: Společnými silami jsme pro autistického Adámka vybrali 1633 kalendářů

Otevřená zpověď: Kristýna a Splněné dětské přání

Splněné dětské přáníČasto dostávám otázku: „Proč jsem Splněné dětské přání založila?“ Je to má životní cesta. Díky ní se rozvíjím, učím, poznávám, mohu dělat to, co je mým posláním – stmelovat lidi skrze to, co je baví, skrze jejich kvality, zájmy a ochotu poznávat. Jsem pro ně laskavým průvodcem. Pomáhám jim, aby otevřeli své srdce, naučili se přijímat druhé bez podmínek a byli ochotni podívat se na svůj život v jiném světle.

Číst dál: Otevřená zpověď: Kristýna a Splněné dětské přání

Handicapované Violce pomáhá hipoterapie a podpora rodiny

Splněné dětské přáníMaminka Michaela se velice těšila na příchod miminka a asi nikdy by ji nenapadlo, že její dcera bude po narození bojovat o život. Svůj těžký zápas ale po měsíci nakonec vyhrála, i když byli lékaři skeptičtí. Dnes žije v milující rodině a má kolem sebe dvě hodné sestřičky, které jí pomáhají. Holčičku jsme vybrali do akce Vánoční přání, neboť nás zaujal jak její životní příběh, tak především i vůle k životu. Je statečná, odvážná a pro mnohé může být inspirací.

Číst dál: Handicapované Violce pomáhá hipoterapie a podpora rodiny

Aktuální kolo