Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Aktuálně

Podívej, hvězda vzdálená plní nám sny, když padá na kolena

 splněné dětské přání nellinkaToužíte na vlastní oči vidět, jak probíhá finální část plnění Nellinčina přání? Chcete se osobně potkat se zakladatelkami neziskové organizace Splněné dětské přání? Přijďte v pondělí 27. 5. do Bontonlandu, který se nachází v Praze na Václavském náměstí. Na programu je koncert Markéty Konvičkové a křest jejího nově vydaného alba Tablo. Jako host vystoupí Daniel Mrózek, který představí své debutové album Krev, jizvy a tvář.

Číst dál: Podívej, hvězda vzdálená plní nám sny, když padá na kolena

2. KOLO: Nellince se splnil sen, nazpívala duet s Markétou Konvičkovou

 splněné dětské přání nellinkaZa oknem svítá a Nella dnes vstává s úsměvem. Koukne na hodiny, vyskočí z postele a jde si nalakovat nehty. Zírá do otevřené skříně, která je sice plná hadříků, ale vůbec neví, co si má vzít na sebe. Pokouší se učesat, ruce se jí ale třesou nervozitou a má k tomu pádný důvod - dnes pojede do Prahy do hudebního studia, kde bude natáčet písničku s Markétou Konvičkovou. Jak je to vůbec možné?

Číst dál: 2. KOLO: Nellince se splnil sen, nazpívala duet s Markétou Konvičkovou

Jaký dárek vybrat dětem, látkovou panenku nebo nový mobil?

splněné dětské přáníKaždá dívka i žena si pamatuje svou první panenku. Někdo ji má ještě ukrytou v krabici se svými poklady z dětství, ale často se zatoulaly a nikdo již ani neví kam. Dříve si však děti svých milovaných hraček daleko více vážily a také četly více knih. Dnes je už všechno jiné, změnily se lidské možnosti a s tím i mnohé hodnoty. I to je jedním z důvodů, proč se Splněné dětské přání vrací zpět k tradicím.

Číst dál: Jaký dárek vybrat dětem, látkovou panenku nebo nový mobil?

„Sen se může splnit nám všem“

nazareth a splněné dětské přáníZakladatelkám neziskové organizace Splněné dětské přání, Martině a Kristýnce, se splnil jejich velký kulturní sen - měly možnost si osobně podat ruku s členy legendární kapely Nazareth. Pokud vás zajímá, jaké to bylo, nebo proč vlastně k tomuto úžasnému setkání došlo, čtěte dál!

Číst dál: „Sen se může splnit nám všem“

Ručně vyráběné panenky s podobou českých lakrosistek měly úspěch

české lakrosistkyVe dnech od 24. do 27. dubna hostil Radotín 20. ročník největšího boxlakrosového turnaje v Evropě, Memoriál Aleše Hřebeského. České lakrosové reprezentantky se na akci snažily upozornit na problém s financováním tohoto sportu, díky němuž se národní tým letos nevydá na mistrovství světa v Kanadě. Se získáváním finančních prostředků jim pomohlo také Splněné dětské přání.

Číst dál: Ručně vyráběné panenky s podobou českých lakrosistek měly úspěch

Splněné dětské přání vyrazilo na Pražský Majáles

pražský majáles 2013V úterý 30. dubna 2013 ožily prostory pražské Stromovky davy studentů, rodičů, dětí i zástupců starší generace. Všichni mířili za stejným cílem – na open air festival Majáles, který se tu každoročně pořádá. Doprovodný program sliboval různorodou zábavu, krom jiného i stanoviště občanského sdružení Splněné dětské přání, které pro návštěvníky akce připravilo několik nevšedních aktivit.

Číst dál: Splněné dětské přání vyrazilo na Pražský Majáles

Pražský Majáles: Vynechej 1 pivo, vyplníš přání dětem!

pražský majáles 2013Oblíbené oslavy studentského života, jara a života dorazily také do české metropole. V úterý 30. dubna 2013 vyvrcholí hlavní hudebním a doprovodným programem, který má tradičně zázemí v pražské Stromovce. Návštěvníci se mohou těšit na spoustu zábavy, kvalitní muziku a samozřejmě nápoje a pochutiny všeho druhu. Festivalu se zúčastní i Splněné dětské přání.

Číst dál: Pražský Majáles: Vynechej 1 pivo, vyplníš přání dětem!

Splněné dětské přání spojilo síly s českými lakrosistkami

splněné dětské přáníHráčky lakrosu reprezentující barvy České republiky se dostaly do úzkých – kvůli nedostatku financí nemohou na letošní mistrovství, které se uskuteční v červenci v kanadském městě Oshawa. Tři roky pilných a usilovných příprav přišly na zmar. Lakrosistky však našly zajímavý způsob, jak na tuto problematiku upozornit. Na pomoc si přizvaly občanské sdružení Splněné dětské přání.

Číst dál: Splněné dětské přání spojilo síly s českými lakrosistkami

2. KOLO: První setkání s Nellinkou

splněné dětské přání nellinkaObčanské sdružení Splněné dětské přání vybralo další dítě, kterému vyplní jeho kulturní sen. Tentokrát se dostala řada na Nellinku. Ta z celého srdce toužila po setkání se svou oblíbenou zpěvačkou Markétou Konvičkovou. Její přání však získalo mnohem rozsáhlejší a originálnější podobu. Jaké byly první dojmy z této veselé a usměvavé holčičky, prozradila v rozhovoru organizátorka projektu Martina Šmejkalová.

Číst dál: 2. KOLO: První setkání s Nellinkou

Vracíme se do akce!

splněné dětské přáníZdálo se vám, že jste o dlouho neslyšeli žádné novinky ani zajímavosti o Splněném dětském přání? Po krátké pauze o sobě dávají organizátorky projektu, jehož cílem je plnit kulturní přání handicapovaným a nemocným dětem, opět vědět. Co je poslední dobou trápilo a jaké budou jejich další plánované kroky? Vše se dozvíte v tomto článku.

Číst dál: Vracíme se do akce!

Podkategorie

Aktuální kolo