Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

VZPOMÍNKY: Tvrdě spící doktor a navždy poznamenaná Klárka

splněné dětské přáníA máme tu další cennou perličku z naší truhličky Vzpomínek. Tentokrát si připomeneme příběh handicapované holčičky Klárky a její zdravé sestřičky Sárky, se kterým jste se mohli seznámit na našich původních webových stránkách již 14. listopadu 2012. Byť se mamince Michaele měla narodit zdravá dceruška, po těžkém porodu bylo všechno jinak. Špatné zprávy ji však nezlomily, rozhodla se poprat se vším, co jí mělo přijít do cesty.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Tvrdě spící doktor a navždy poznamenaná Klárka

Jste plnoletá a svéprávná - měla to být záruka lékařky, že se Lenka narodí zdravá?

splněné dětské přání holčička lenkaMilí čtenáři, dnes pro vás máme zcela nový životní příběh, se kterým se nám svěřila maminka Radka. Sama má velké zdravotní problémy, ale i přes nepřízeň osudu se s velkou láskou každý den stará o svou vážně nemocnou dospívající dceru. Dnes by už byla o moc chytřejší a nenechala se svou lékařkou jen tak odbít jako tenkrát. Když čekala své první miminko, tak bohužel neznala možnost genetických vyšetření.

Číst dál: Jste plnoletá a svéprávná - měla to být záruka lékařky, že se Lenka narodí zdravá?

VZPOMÍNKY: Těhotenství bylo v pořádku, přesto se Kája narodila s vadou na mozku

karolínka a splněné dětské přáníPři hledání nemocných či postižených dětí, kterým budou věnovány panenky zakoupené podporovateli projektu Splněné dětské přání, se setkáváme s různými příběhy. Některé jsou veselejší, jiné méně. Vždy však nabízí pohled na silné maminky, které se s láskou starají o své děti, jako by byly zdravé. Na našich původních webových stránkách jsme vám 10. října 2012 představili příběh malé Karolínky - připomeňte si ho a zavzpomínejte společně s námi.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Těhotenství bylo v pořádku, přesto se Kája narodila s vadou na mozku

VZPOMÍNKY: Mamince Michalky se po porodu změnil život v každodenní boj

michalka a splněné dětské přáníSplněné dětské přání vás během posledních dvou let seznámilo s mnoha zajímavými a mnohdy neuvěřitelnými životními příběhy rodičů handicapovaných či nemocných dítě. Zavzpomínejme v následujících měsících na některé z nich. Na rodiny, které neztrácí sílu, zabojovali se svým osudem a věří v lepší zítřky. Zaujal nás příběh paní Martiny, která pečuje o malou Michalku, poprvé jste se s ní mohli na našem starém webu seznámit 5. října 2012.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Mamince Michalky se po porodu změnil život v každodenní boj

Esterka změnila svým rodičům žebříček hodnot a priorit

esterka splněné dětské přáníNa závěr roku si můžete přečíst krásný příběh o skvělé rodině, která drží při sobě i přes nečekané starosti. Dozvíte se zajímavou informaci, že na negativní odběr plodové vody se vůbec nedá spoléhat a může se vám i tak narodit postižené dítě.

Číst dál: Esterka změnila svým rodičům žebříček hodnot a priorit

Přidušení při porodu způsobilo Jiříkovi celoživotní komplikace

splněné dětské přáníMaminka Pavlína bydlí v Hradci Králové. Žije sama bez partnera jenom se synem. Ve volném čase ráda háčkuje dečky a peče dorty. Je to její velký koníček, při kterém se odreaguje a přijde na jiné myšlenky. S Jiříkem rádi jezdí na výlety. V létě zase vyráží k rodičům na chatu, kde mají skvělý bazén na koupání.

Číst dál: Přidušení při porodu způsobilo Jiříkovi celoživotní komplikace

Lékařka mamince stručně sdělila – dejte to postižené dítě do ústavu!

splněné dětské přáníDnes nám bude příběh vyprávět maminka Ilona, která bydlí s rodinou v Hradci Králové. Má tři děti, dvě jsou již dospělé a jako třetí se narodila handicapovaná Anetka. Paní Ilona se ve volném čase nejraději věnuje vnoučátkům, nebo čte knihy a s oblibou vyrazí na pěší turistiku.

Číst dál: Lékařka mamince stručně sdělila – dejte to postižené dítě do ústavu!

Statečná Barborka je pevně rozhodnutá – přepere obrnu!

splněné dětské přání Barborce je 13 let, bydlí s rodinou v Chrudimi. Narodila se mamince Aleně Pekárkové jako kilové miminko na konci šestého měsíce. Zpočátku to vypadalo, že bude úplně zdravá. Bohužel v devíti měsících byla rodičům lékaři sdělena nepříznivá diagnóza - dětská mozková obrna, spastická diparesa.

Číst dál: Statečná Barborka je pevně rozhodnutá – přepere obrnu!

Zdravé Adélce se po očkování změnil celý život

splněné dětské přáníPětičlenná rodina bydlí ve Vamberku v rodinném domku. Maminka Jiřina má částečný invalidní důchod a moc ráda peče. Tatínek Lubomír pracuje v cihelně jako dělník. Handicapované Adélce je nyní 13 let a má dva zdravé bratry.

Číst dál: Zdravé Adélce se po očkování změnil celý život

Upovídaná Adélka nabíjí svou maminku velkou energií

životní příběhy splněné dětské přáníAdélka se měla narodit jako úplně zdravá holčička. Nic nenasvědčovalo tomu, že by měla mít nějaké zdravotní problémy. Porod proběhl v termínu a zcela v pořádku. Až v šestém měsíci se začaly projevovat první příznaky, protože nelezla, ani nechodila. V jednom roce byla lékaři určena diagnóza, dětská mozková obrna, která rodičům změnila život.

Číst dál: Upovídaná Adélka nabíjí svou maminku velkou energií

Aktuální kolo