Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

Zdravé Adélce se po očkování změnil celý život

splněné dětské přáníPětičlenná rodina bydlí ve Vamberku v rodinném domku. Maminka Jiřina má částečný invalidní důchod a moc ráda peče. Tatínek Lubomír pracuje v cihelně jako dělník. Handicapované Adélce je nyní 13 let a má dva zdravé bratry.

Číst dál: Zdravé Adélce se po očkování změnil celý život

Upovídaná Adélka nabíjí svou maminku velkou energií

životní příběhy splněné dětské přáníAdélka se měla narodit jako úplně zdravá holčička. Nic nenasvědčovalo tomu, že by měla mít nějaké zdravotní problémy. Porod proběhl v termínu a zcela v pořádku. Až v šestém měsíci se začaly projevovat první příznaky, protože nelezla, ani nechodila. V jednom roce byla lékaři určena diagnóza, dětská mozková obrna, která rodičům změnila život.

Číst dál: Upovídaná Adélka nabíjí svou maminku velkou energií

František bojoval na JIPce 3 měsíce o život – neprohrál, ale zůstal slepý

františek přežil, ale je slepýMaminka Růženka bydlí s rodinou ve Vlkově pod Oškobrhem, je to taková menší vesnička v Nymburském okrese. Ve volném čase vyrábí pomůcky z plastů pro děti se zrakovým nebo kombinovaným postižením. Ráda se věnuje práci na zahradě. Tam se nejlépe odreaguje a uklidní, aby nabrala síly pro svého handicapovaného syna Františka. Šestiletý chlapec mívá velké záchvaty vzteku a je velice náročné ho zklidnit.

Číst dál: František bojoval na JIPce 3 měsíce o život – neprohrál, ale zůstal slepý

Anitka je autistická holčička ve veselé pubertě

autistická anitka splněné dětské přáníJarka má dvě děti, 15letého Daniela a 12letou handicapovanou Anitku. S otcem dětí se rozvedla, nyní je dva roky znovu vdaná. Bydlí v domku s krásnou zahradou ve vesnici mezi Holešovem a Zlínem – Lechotice. Před tím žila ve Zlíně na sídlišti v panelovém domě, ale protože měla holčička hlučnější projev, zvolili bydlení na vesnici v rodinném domku. Lidé jsou tam přátelštější, mají víc pochopení a berou rodinu více normálně a lidsky. Vesnice má velkou výhodu v tom, že se všichni znají a nikdo na ně neciví jako ve velkém městě.

Číst dál: Anitka je autistická holčička ve veselé pubertě

Vážně nemocná Anetka žije a dýchá díky lásce své rodiny

splněné dětské přání handicapovaná anetkaPaní Dita bydlí s celou rodinou v krásném podhorském městě Žacléř. Má zdravého 11letého syna Filipa a nemocnou 8letou Anetku, která se měla také narodit zdravá. Komplikace při porodu, ale vše změnily a zanechaly na miminku těžké následky. Rodiče si nestěžují na svůj osud, místo toho zahrnují dceru velkou láskou, která jí prodlužuje život.

Číst dál: Vážně nemocná Anetka žije a dýchá díky lásce své rodiny

Jedna dcera je zdravý ďáblík, druhá, Stella, se narodila handicapovaná

splněné dětské přání příběhy handicapovaných dětíMaminka Adriana bydlí s rodinou v Českém Těšíně. Dcera Viktorka je šestiletý živel, který má velkou vyřídilku, chytrost a nekonečnou energii. Mladší sestřičce Stelle jsou dva roky. Péče o ní vyžaduje velkou trpělivost i hodně peněz. Rodiče drží pospolu a snaží se rozdělit svou lásku a pozornost spravedlivě mezi obě dcery.

Číst dál: Jedna dcera je zdravý ďáblík, druhá, Stella, se narodila handicapovaná

Doktorka oznámila: Je nám to moc líto, ale Terezka umřela

splněné dětské přání příběhy rodin s handicapovanými dětmiMamince Michaele je 25 let, žije s manželem nedaleko Hradce Králové. Mají spolu dceru Helenku, které jsou tři roky a v budoucnu si přejí mít ještě další děti, pokud jim to situace umožní. Původně se jim měla narodit dvojčátka, ale osud zamíchal kartami a nečekaně rozhodnul úplně jinak.

Číst dál: Doktorka oznámila: Je nám to moc líto, ale Terezka umřela

Smrt Fanouška stmelila a posílila celou rodinu

splněné dětské přáníMamince Evičce je teprve 32 let, v životě si už ale prožila moc těžké chvíle. Díky tomu se naučila být odvážnější a statečnější. Ve svém manželovi má velkou oporu, pomohl jí přežít ty nejtěžší dny. Přečtěte si příběh o lásce, naději a odvaze být zase znovu těhotná.

Číst dál: Smrt Fanouška stmelila a posílila celou rodinu

Maminka malé Makulky má osvědčený lék: Pomáhá nám láska

speciální kolo - vánoční přáníMarkétka se narodila jednoho krásného květnového den. Původně to vypadalo, že to bude úplně zdravé miminko. Pár hodin po porodu se situace náhle změnila a na tělíčku se jí začaly vytvářet první puchýře. Lékaři byla určená diagnóza s velmi vzácným genetickým onemocněním EPIDERMOLYSIS BULLOSA DYSTROPHIK (EBD), které se projevuje hlavně na kůži, nicméně postihuje též sliznice a klouby.

Číst dál: Maminka malé Makulky má osvědčený lék: Pomáhá nám láska

18letá Zuzanka: Zjistila jsem, že i když jsem na vozíku, něco dokážu sama zvládnout

speciální kolo - vánoční přáníZuzanka pochází z dvojčat. Narodila se předčasně v sedmém měsíci, a to současně se sestřičkou Terezkou. Byly obě nedonošené, měly každá 1 440 gramů při porodu. Bohužel to, že mělo jedno miminko dětskou mozkovou obrnu, se maminka dozvěděla až ve 4. měsíci života malé Zuzanky, a to až v Praze na neurologii.

Číst dál: 18letá Zuzanka: Zjistila jsem, že i když jsem na vozíku, něco dokážu sama zvládnout

Aktuální kolo