Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

10letá Verunka žije každým novým dnem, žije přítomností!

speciální kolo - vánoční přáníHandicapované Veronice bylo v květnu 10 let. Narodila se svým rodičům po zcela klidném a plánovaném těhotenství. Mělo to být zcela zdravé miminko, ale osud zamíchal karty celé rodině zcela jinak. Maminka Evička nám dnes bude vyprávět o tom, jak celou nečekanou situaci nakonec zvládla a zda holčičku potěšil dárek od nás.

Číst dál: 10letá Verunka žije každým novým dnem, žije přítomností!

Maminka Andrea: Doktoři jsou jenom lidé, kteří se mohou často mýlit

speciální kolo - vánoční přáníMít jednu těžce nemocnou ratolest je vážně hodně náročné. Když se vám ale narodí obě dvě děti vážně postižené, tak to je již pořádně tvrdý oříšek. Bohužel ani věda není všemocná – ačkoli byly všechny výsledky v pořádku, realita je nakonec jiná. Dnešní příběh je velmi silný, rodina si zaslouží velký obdiv!

Číst dál: Maminka Andrea: Doktoři jsou jenom lidé, kteří se mohou často mýlit

Maminka šestiletého Teddýska prozradila: Druhá léčba je v podstatě experiment

speciální kolo - vánoční přáníPrvní příběh o Teddýskovi vyšel v sobotu 29. 12. 2012, kdy nevinný pád odhalil jeho závažné onemocnění. Léčba trvala rok a dva měsíce. Poprvé nastoupil zpátky do školky až v září 2013. Bohužel ještě téhož roku se náhle rakovina znovu vrátila a velice šokovala nejen celou rodinu, ale i organizátorky Splněného dětského přání, Martinu a Kristýnu.

Číst dál: Maminka šestiletého Teddýska prozradila: Druhá léčba je v podstatě experiment

Nikdo neví, proč se Hassan narodil handicapovaný

speciální kolo - vánoční přáníMaminka Naďa žije se synem v Ústí nad Labem. Je samoživitelka a veškerý svůj volný čas věnujeme handicapovanému synovi Hassanovi. Po narození mu lékaři stanovili diagnózu – dětskou mozkovou obrnu. Navíc má epilepsii, oční vadu a nosí brýle. Je velký fanda hokeje i fotbalu. Právě to inspirovalo Splněné dětské přání k výrobě speciálního panáčka – fotbalisty s dresem číslo dvanáct, neboť Hassánkovi je 12 let.

Číst dál: Nikdo neví, proč se Hassan narodil handicapovaný

Kristýnčina maminka se dlouho ptala: „Proč zrovna já?“

speciální kolo - vánoční přáníSedmnáctiletá Kristýnka žije s maminkou a jejím přítelem v Litvínově. Downův syndrom jí nebrání v tom, aby byla veselá a měla chuť se rozvíjet a učit novým věcem. Naopak jsme se dozvěděli, že se snaží zapadnout mezi své zdravé spolužáky a užívá si každou chvíli naplno. Co dalšího nám paní Žaneta prozradila o své dcerce, která je pro ni velkou inspirací?

Číst dál: Kristýnčina maminka se dlouho ptala: „Proč zrovna já?“

Maminka Míša: Co se dělo kolem mých dětí, bych nepřála ani největšímu nepříteli

speciální kolo - vánoční přáníOčekávání miminka je velká životní změna. Michaela byla na začátku nastávající maminkou s nadšením a očekáváním, nakonec však přišel velký šok. Jedno z dětí zemřelo, druhé, které přežilo je velmi vážně nemocné. Přesně takový příběh si dnes máte možnost přečíst. Rodiče vybízí k zamyšlení nad tím, že ačkoli každá ratolest někdy zlobí až běda, každý by měl být vděčný za její zdraví.

Číst dál: Maminka Míša: Co se dělo kolem mých dětí, bych nepřála ani největšímu nepříteli

Největším snem 6leté Karolínky je chodit

speciální kolo - vánoční přáníDnes vám budu vyprávět příběh o jedné skvělé babičce a hodném dědovi, kteří se s velkou láskou starají o svá dvě vnoučata. Mají to opravdu moc těžké, neboť oba musí chodit stále do práce, aby děti uživili. Tuto rodinu můžeme jenom obdivovat a přát jim hlavně pevné zdraví, které je v životě jednou ze skutečně nejdůležitějších věcí.

Číst dál: Největším snem 6leté Karolínky je chodit

Statečná Dorotka vytrvale bojuje s rakovinou

speciální kolo - vánoční přáníTentokrát se s vámi podělíme o příběh tatínka Viktora a jeho dvou dětí, Bertíka a Dorotky. Patří mu velké díky za milý rozhovor, který pro něj byl velice psychicky náročný. Zavzpomínal na věci, které se v jeho životě staly, a to mu přineslo nejen několik smutných vzpomínek, ale také vyplavilo hodně slz. Se vším se však statečně popral a s láskou se stará o svou rodinu.

Číst dál: Statečná Dorotka vytrvale bojuje s rakovinou

Usměvavý Tomášek umí okouzlit úplně každého

speciální kolo - vánoční přáníDnes nám bude vyprávět svůj příběh maminka Jana, které se původně narodil zdravý syn. Teprve kolem šestého měsíce se dozvěděla, že její miminko je vážně nemocné. Lékaři byla určena diagnóza dětská mozková obrna. Pro celou rodinu to byl velký šok, ale Tomášek se nakonec stal sluníčkem jejich životů.

Číst dál: Usměvavý Tomášek umí okouzlit úplně každého

Jednoho dne odletí dvě krásné berušky do nebe

Splněné dětské přáníPřed pár týdny jsem se dívala na televizní zprávy a viděla zcela šokující záběry z rodinného domu, kde maminka zabila svá dvojčátka ihned po narození! Nevím, jaké okolnosti ji k tomu donutily, ale ihned jsem si vybavila příběh Barbory Machalové, která by za zdravá miminka dala úplně všechno. Osud však rozhodl jinak!

Číst dál: Jednoho dne odletí dvě krásné berušky do nebe

Aktuální kolo