Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Úvod

Splnili jsme Klárce přání, k narozeninám dostala speciální dárek!

Splněné dětské přáníKoncem letošního května jsme zveřejnili životní příběh o Klárce. Nemocná holčička už dlouho snila o panence Baby Born. Může se to zdát jako maličkost, ale pořizovací cena za tuto hračku byla pro rodinu mimo jejich finanční možnosti. Proto jsme oslovili naši komunitu s výzvou, zda nám někdo pomůže Klárčino přání splnit. Štěstí nám přálo! Ozvala se nám Klára se zájmem finančně tuto misi podpořit. A díky tomu měla holčička letošní narozeniny opravdu speciální!

Číst dál: Splnili jsme Klárce přání, k narozeninám dostala speciální dárek!

Sandy: příběh dívky, která změnila život mnoha lidem

Splněné dětské přáníTentokrát nám vypráví o své osudové cestě maminka Kamila, která si ke svým dvěma dětem osvojila ještě jednu holčičku, říká jí Sandulka. Udělala to i přes to, že znala její lékařskou diagnózu a uvědomovala si, že její budoucnost je nejistá. Je to poselství o lásce, odvaze, naději a schopnosti prožívat přítomné chvíle naplno. Příběh čekal dlouho na své vydání a správné načasování, protože se propojuje i se Splněným dětským přáním. 

Číst dál: Sandy: příběh dívky, která změnila život mnoha lidem

Ladunka je nemocná holčička, která miluje panenky

Splněné dětské přáníMamince nikdo nevěřil, že už začíná rodit, a doktoři si razili vlastní teorii. Jak je možné, že zkušenou ženu, která porodila již tři děti, nikdo neposlouchal? A kdyby jí lékaři poslouchali, mohlo se zabránit problémům a její dítě by se narodilo zdravé? To jsou otázky, na které se už odpověď nedozvíme. Zato se dnes dozvíme, jaký osud byl pro Ladunku dále přichystán.

Číst dál: Ladunka je nemocná holčička, která miluje panenky

Autistický Ondra trpělivě čeká na vysněný výlet do Legolandu

Splněné dětské přáníSplněné dětské přání spolupracuje s rodinou pečující o autistického Ondru již řadu let. Když před dvěma lety, na jeho narozeniny, zahájilo novou misi S Ondrou do Legolandu, nikdo nečekal, že se vlivem pandemie realizace protáhne na několik let. Čas zároveň ukázal, že Ondrova vášeň pro Lego a touha navštívit zábavní park v doprovodu své rodiny jsou trvalé. Věříme, že se nám podaří získat dostat finančních prostředků, aby se mise letos uskutečnila. Pomoc můžete i vy!

Číst dál: Autistický Ondra trpělivě čeká na vysněný výlet do Legolandu

Aktuální kolo