Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Úvod

Maminka čekala trojčata, Kubík však o svůj život musel zabojovat

Splněné dětské přáníDalší životní příběh, který si můžete přečíst, vypráví maminka Barbora. Péče o trojčata je hodně náročná, o to víc, když jsou jednomu z nich po narození diagnostikována onemocnění. Rodině naštěstí pomáhala hodná babička, a tak nejtěžší období všichni zvládli.

Číst dál: Maminka čekala trojčata, Kubík však o svůj život musel zabojovat

Rituál pro uctění našich předků 2021

Splněné dětské přáníS koncem týdne přichází období známé pod různými označeními jako Samhain, Halloween nebo svátek Dušiček. Jejich podstatou je připomenout si své blízké, ať už nedávno zesnulé či předky z dávné minulosti, s nimiž jsme spojeni v jedné rodové linii. Rovněž si zvědomujeme, že se prodlužuje tma. Blížíme se ke slunovratu a naši mysl mohou otravovat různé stíny a strachy, proti nimž se potřebujeme posilnit. Srdečně zvu na přátelské setkání spojené s vedeným rituálem pro uctění předků - v neděli 31. 10. od 17 hodin.

Číst dál: Rituál pro uctění našich předků 2021

Bojovník Tadeášek je velkým vzorem pro své dva sourozence

Splněné dětské přáníMaminka Michaela se těšila na další miminko a chtěla svým dvěma synům přivézt domů nového brášku. Situace však měla zcela nečekaný průběh. Rodiče si prošli peklem a miminko si mohli odvézt až po dlouhé době. Zdravotní problémy tím však neskončily a situace se po určité době zhoršila. Tadeáš je statečný kluk a dělá svým rodičům velkou radost. Všichni věří tomu, že jednou bude líp.

Číst dál: Bojovník Tadeášek je velkým vzorem pro své dva sourozence

Pro malou Lily v brejličkách jsou epileptické záchvaty velmi náročné

Splněné dětské přáníSandra vychovávala už dvě krásné holčičky a když čekala svoji třetí princeznu, nikdy by ji asi nenapadlo, jak těžký životní osud její miminko čeká. Zpočátku to vypadalo na úplně normální vývoj, ale v sedmém měsíci se náhle všechno změnilo. Následovalo vícero vyšetření v nemocnicích a začaly přicházet neúprosné diagnózy. Maminka je z toho smutná, těžce celou situaci nese a navíc na všechny děti zůstala sama. Moc by si přála pro svoji nejmladší dceru lepší a snadnější život.

Číst dál: Pro malou Lily v brejličkách jsou epileptické záchvaty velmi náročné

Aktuální kolo