Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Úvod

Představení mise Nový domov – Místo naděje. Skvělá příležitost i pro Tebe!

Splněné dětské přáníOtevíráme nové prostory v Praze, kam si můžeš přijít pro podporu, inspiraci a motivaci. Propojujeme různé lidi a skupiny, od jednotlivců, přes rodiny až po podnikatele. Těšit se můžeš na obohacující setkání, kurzy, workshopy a tvůrčí aktivity. O čem mise Nový domov – Místo naděje je? Komu má pomáhat? A proč je zajímavá i pro Tebe?

Číst dál: Představení mise Nový domov – Místo naděje. Skvělá příležitost i pro Tebe!

Autista Ondra potřebuje zahájit novou životní etapu, uvítá vaši pomoc!

Splněné dětské přáníOndra je fajn kluk, na první pohled zcela obyčejný. Když ho pozorujete delší dobu, pochopíte, že si "jede to svoje", je totiž autista. Je pro něho velmi obtížné navázat vztahy a komunikovat s dalšími lidmi. Posunout se vpřed a zlepšit tyto dovednosti mu pomáhá rodinná organizace Splněné dětské přání, kterou založila Martina a Kristy Jana Šmejkalovy, maminka s dcerou. Způsob, jak s ním pracují a rozvíjí ho vede skrz Ondrovu největší zálibu - Lego. Nyní však Ondra potřebuje pomoc od více lidí, než jen tohoto rodinného týmu, aby se mohl splnit jeho velký sen, který mu zároveň pomůže přejít do další životní fáze.

Číst dál: Autista Ondra potřebuje zahájit novou životní etapu, uvítá vaši pomoc!

Mise Nový domov – místo naděje. Chcete se dozvědět více?

Splněné dětské přáníUž dlouho toužíme rozšířit naši rodinnou organizaci ve spolek přátel, kteří se podílí svou energií na realizaci misí a dětských přání. A nyní je tu skvělá příležitost pro spolupráci. Objevily jsme báječný prostor, kde můžeme vytvořit stálé zázemí pro Splněné dětské přání. Říkáme mu Nový domov – místo naděje. Prostředí, kde se lidé cítí dobře, bezpečně a útulně. Odchází posilnění a s lepší náladou. Přejeme si zde umístit dílničku, kancelář, terapeutovnu a tvůrčí místnost pro natáčení rozhovorů.

Číst dál: Mise Nový domov – místo naděje. Chcete se dozvědět více?

Věříte, že se dětská přání mohou plnit v jakémkoli věku?

Splněné dětské přáníVíte, že i Martinka, zakladatelka Splněného dětského přání měla svoje nesplněné dětské přání? Ano, je to tak. Byť se svojí dcerou Kristýnkou založila organizaci, která plní už 11 let přání dětem se zdravotními omezeními a jinakostmi, tak i ona sama měla přání, které zůstávalo nesplněné.

Číst dál: Věříte, že se dětská přání mohou plnit v jakémkoli věku?

Aktuální kolo