Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

VZPOMÍNKY: Dárek pro princeznu Karolínku, která by si přála chodit!

splněné dětské přáníNezisková organizace Splněné dětské přání obdarovala o Vánocích 2013 dvanáct vážně nemocných dětí ručně vyráběnými panenkami, které zhotovily samy její představitelky. Výrobky jsou speciální především v tom, že byly připraveny přesně podle přání jednotlivých dětí. Sponzorem vánočního kola se stala poradenská skupina APOGEO. Potěšila ručně vyráběná panenka nemocnou Karolínku? Zavzpomínejte s námi na příběh z 31. ledna 2014.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Dárek pro princeznu Karolínku, která by si přála chodit!

VZPOMÍNKY: Dorotka, holčička, která statečně bojuje s rakovinou!

splněné dětské přáníNezisková organizace Splněné dětské přání obdarovala o Vánocích v roce 2013 dvanáct vážně nemocných dětí ručně vyráběnými panenkami, které vyrobily samy její představitelky. Výrobky byly speciální především v tom, že byly zhotoveny podle přání jednotlivých dětí. Sponzorem speciálního kola neboli Vánočního přání se stala poradenská skupina APOGEO. Zavzpomínejte s námi na příběh, se kterým jsme vás poprvé seznámili 24. ledna 2014.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Dorotka, holčička, která statečně bojuje s rakovinou!

VZPOMÍNKY: Maminka Žaneta se ptala sama sebe - proč zrovna já

splněné dětské přáníNezisková organizace Splněné dětské přání obdarovala o Vánocích v roce 2013 dvanáct vážně nemocných dětí ručně vyráběnými panenkami, které vyrobily samy její představitelky. Výrobky byly speciální především v tom, že byly zhotoveny přesně podle přání jednotlivých dětí. Sponzorem speciálního kola neboli Vánočního přání se stala poradenská skupina APOGEO. Potěšila ručně vyráběná panenka nemocnou Kristýnku? Zavzpomínejte s námi na příběh, který jsme vám poprvé představili 18. ledna 2014.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Maminka Žaneta se ptala sama sebe - proč zrovna já

VZPOMÍNKY: Nemocná Valinka stmelila celou rodinu

splněné dětské přáníKaždá těhotná maminka si přeje mít zdravé děťátko. Některé mají zcela jasno v tom, že handicapované by nikdy nechtěly. Ovšem, jak se zachovat v případě, že vás osud postaví před hotovou věc a miminko je již na světě? Pokud své dítě skutečně milujete, lze zvládnout vše! A o tom bude i tento příběh. Zavzpomínejte s námi na příběh, se kterým jsme vás poprvé seznámili 13. ledna 2014.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Nemocná Valinka stmelila celou rodinu

Smutná maminka, bezradní lékaři a statečně bojující nemocný Davídek

splněné dětské přáníMaminka Lucie nikdy nezapomene na den 9. května 2015. V tento den dostal její milovaný syn první epileptický záchvat. Od té doby se doktoři marně snaží jeho stav nějakým způsobem stabilizovat, ale bohužel se jim stále nedaří najít vhodnou léčbu. V den, kdy vyjde tento článek, by měl být hospitalizován v nemocnici, přejeme mu proto, aby se konečně našla cesta pro zlepšení jeho zdravotního stavu.

Číst dál: Smutná maminka, bezradní lékaři a statečně bojující nemocný Davídek

VZPOMÍNKY: Eliška zjistila, že dokáže chodit sama!

splněné dětské přáníMaminka Marina bydlí s přítelem v rodinném domku u jeho rodičů. Všichni mají velký sen a to je mít vlastní bydlení. Handicapovaná Eliška je jejich zatím první a jediné dítě. Skutečný důvod, proč se narodila nemocná, nikdy osvětlený nebyl. V budoucnu rodiče plánují ještě další miminko, které by mělo být, jak si oba moc přejí, zcela zdravé. Zavzpomínejte společně s námi na příběh, který jsme vám poprvé představili 31. prosince 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Eliška zjistila, že dokáže chodit sama!

Osud a dar – to jsou pro maminku její obě vážně nemocné dcery Magdalenka i Anička

splněné dětské přáníNa začátku je to vždy stejné, každá maminka se těší na své první miminko. Kupuje si nové oblečky, vybírá krásnou postýlku a kočárek. Žádná však nepředpokládá, že by se dítě mohlo narodit nemocné nebo dokonce handicapované. Zvláště když vám to osud nadělí rovnou dvakrát.

Číst dál: Osud a dar – to jsou pro maminku její obě vážně nemocné dcery Magdalenka i Anička

VZPOMÍNKY: Maminka Janeta se stala díky nemocnému synovi lepším člověkem

splněné dětské přáníManželství paní Janety má pevné základy. Těžký osud díky tomu zvládá se svým mužem statečně, vždy vyřeší všechny problémy společně. Každý večer se pomodlí za svého syna. Prožívají hodně těžké chvíle, ale víra a silný láskyplný vztah je drží nad vodou. Společně sledují pokroky těžce nemocného Adámka a radují se z jeho každého úspěchu, byť je sebemenší. Zavzpomínejte společně s námi na příběh rodiny, se kterým jsme vás poprvé seznámili 13. prosince 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Maminka Janeta se stala díky nemocnému synovi lepším člověkem

VZPOMÍNKY: Štědrý den nestrávila Valinka doma, ale na operačním sále

splněné dětské přáníValerie se narodila v září 2011 jako zdravá holčička s mírnou novorozeneckou žloutenkou. Koncem listopadu proběhlo první očkování Hexavakcínou. Nikdo z lékařů sice rodičům nikdy nepotvrdil spojitost s níže popsaným onemocněním, ale zároveň ji doposud ani nikdo nevyvrátil. A kdo ví, možná to tím všechno začalo. Místo, aby si holčička užívala své 1. Vánoce doma, ocitla se v Motolské nemocnici. Zavzpomínejte s námi na příběh holčičky, kterou jsme vám poprvé představili 5. prosince 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Štědrý den nestrávila Valinka doma, ale na operačním sále

Velká hlava, šelest na srdci, boule na bříšku – to vše potkalo statečnou Klárku

splněné dětské přáníKaždý příběh je zcela originální, ale jedno mají většinou společné. Maminky se vždy těší na zdravé miminko a žádnou z nich nenapadne, když bylo jejich těhotenství bezproblémové, proč by měl přijít nějaký vážný zdravotní problém. Stejně na tom byla i maminka Klára, která po porodu prožila velký šok. Ale to si již můžete přečíst sami.

Číst dál: Velká hlava, šelest na srdci, boule na bříšku – to vše potkalo statečnou Klárku

Aktuální kolo