Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

VZPOMÍNKY: Verdikt lékařů zněl, že se Adámek nedožije ani tří měsíců

splněné dětské přáníZavzpomínejte dnes společně s námi na příběh maminky Petry, se kterým jsme vás na našich starých webových stránkách seznámili 27. července 2013. Maminka Petra bydlí v Žatci se svým synem Adámkem, který potřebuje její nepřetržitou péči. Rádi spolu lenoší, koupou se v bazénu a lumpačí. Jindy si zajdou na procházku i s fenkou Debbie. Svěřila se nám se svým dramatickým příběhem. Po porodu se jí změnil život ze dne na den, bohužel však jinak, než by čekala.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Verdikt lékařů zněl, že se Adámek nedožije ani tří měsíců

VZPOMÍNKY: Natálčin příběh 2. část – Pomůže svěcená voda, reiky či prosby?

splněné dětské přáníNapadlo by vás, že může být vaše dítě kvůli zácpě v ohrožení života? Paní Terezii, maminku malé Natálky, také ne. Parafínový olej, který jim lékařka předepsala, způsobil však mnohem víc trápení než užitku. A jak se ukázalo, nebylo to jediné, s čím se musela dívenka poprat. Jak pokračuje příběh Natynky a její rodiny, se dozvíte v tomto článku.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Natálčin příběh 2. část – Pomůže svěcená voda, reiky či prosby?

VZPOMÍNKY: Natálčin příběh 1. část - Aneb jak zachránit život umírající dceři?

splněné dětské přáníMalé Natálce je 8 let, ale za svůj život si toho prožila víc než dospělý člověk. Holčička statečně bojuje o svůj život a možná to byly právě modlitby její maminky, nebo silné rodinné pouto, které jí zase vdechlo zpátky život. Díky tomuto příběhu se můžete pozastavit a uvědomit si, jak moc je láska rodičů důležitá k tomu, aby nemocné děti měly vůli žít dál. Zavzpomínejte s námi na příběh, který jsme na našem původním webu vydali 17. července 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Natálčin příběh 1. část - Aneb jak zachránit život umírající dceři?

Nemocný Kubík změnil svým rodičům život, ale zdravý Štěpán jim vrátil radost

splněné dětské přáníPaní Jana nám poslala příběh o svém synu Kubíkovi. Jako každá maminka se na své první dítě moc těšila a nikdy by ji nenapadlo, jak moc se porodem její život nejen osobní, ale i manželský změní. Ona se však nevzdala a statečně čelí nepříznivému osudu.

Číst dál: Nemocný Kubík změnil svým rodičům život, ale zdravý Štěpán jim vrátil radost

VZPOMÍNKY: Kája potěšila nemocnou Kačenku a udělala další dobrý skutek

splněné dětské přáníOslovila nás dvojnásobná babička a požádala Splněné dětské přání o darování panenky pro její postiženou vnučku. Starší Terezka je zcela zdravá, ale mladší Kačenka vážně nemocná. Narodila se s těžkou srdeční vadou, navíc má postižený i zrak a je po dvou operacích šedého zákalu. Zavzpomínejte s námi na příběh, který jsme na našem původním webu vydali 10. července 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Kája potěšila nemocnou Kačenku a udělala další dobrý skutek

Vzpomínky: Obyčejná chřipka změnila Barborce život

splněné dětské přáníSplněné dětské přání uspořádalo koncem roku 2012 speciální vánoční akci. Obdarovali jsme 5 vybraných dětí překvapivými dárečky, kterými jsme se snažili splnit jejich sny. Potěšili jsme i malou Barborku, o které jsme se dozvěděli, že byla do svých 5 let naprosto zdravá. Pak ale prodělala zástavu srdíčka, zůstalo jí těžké poškození mozku a její život se od základů změnil.

Číst dál: Vzpomínky: Obyčejná chřipka změnila Barborce život

VZPOMÍNKY: Josífek neohroženě bojuje s epilepsií

splněné dětské přáníSplněné dětské přání uspořádalo koncem roku 2012 speciální vánoční akci. Obdarovali jsme 5 vybraných dětí překvapivými dárečky, kterými jsme se snažili splnit jejich sny. Jedním z těch, koho jsme potěšili, byl i malý Josífek. Jeho maminka nám o něm prozradila, že má moc rád piráty. A tak jsme se pustili s nadšením do práce a jednoho speciálního pro Pepíčka vyrobili. Jak chlapeček na dárek reagoval a podrobnosti o jeho nemoci se dozvíte z rozhovoru s jeho maminkou.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Josífek neohroženě bojuje s epilepsií

Vážně nemocná Štěpánka donutila rodiče změnit priority

splněné dětské přáníVytoužené miminko se narodilo šťastným rodičům po umělém oplodnění. Nikdo z nich však netušil, že se jejich život za pár měsíců po jejím narození změní k nepoznání. Rodina se nerozpadla, báječný tatínek je neopustil a naopak se jejich vzájemný vztah ještě více upevnil.

Číst dál: Vážně nemocná Štěpánka donutila rodiče změnit priority

VZPOMÍNKY: Nelinka zářila u stromku spokojeností!

splněné dětské přáníSplněné dětské přání uspořádalo koncem roku 2012 speciální vánoční akci. Obdarovali jsme 5 vybraných dětí překvapivými dárečky, kterými jsme se snažili splnit jejich sny. Jednou z obdarovaných byla i pětiletá Nelinka. Víme o ní, že se ráda parádí a ze všech zvířat tíhne nejvíce ke koním. Jaké dárečky na ni čekaly pod vánočním stromkem? To se dozvíte v článku z 23. ledna 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Nelinka zářila u stromku spokojeností!

VZPOMÍNKY: Karolínka a její vysněná motýlí víla

splněné dětské přáníDalším dítkem, kterému Splněné dětské přání nadělilo v rámci vánočního kola 2012 překvapivý dárek, byla osmiletá Karolínka. Ačkoli holčička vyrůstá bez tatínka a její zdravotní stav není optimální, je vždy usměvavá a pro svou maminku je velkou oporou. Věděli jsme, že je jejím tajným přáním, dostat jednou pravou motýlí vílu. Proto jsme neváhali a jednu takovou pro ni k Ježíškovi opatřili. Zavzpomínejte s námi na příběh z 16. ledna 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Karolínka a její vysněná motýlí víla

Aktuální kolo