Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

Vánoční přání: Filípek se narodil bez štítné žlázy

Organizace Splněné dětské přání připravila koncem roku 2015 speciální akci – vánoční přání. Podařilo se nám potěšit několik nemocných dětí, které od nás pod stromečkem na Štědrý den našly dárečky. Dnes si můžete přečíst první příběh o chlapečkovi Filípkovi, který nám bude vyprávět jeho maminka, paní Jarmila z Prahy.

Číst dál: Vánoční přání: Filípek se narodil bez štítné žlázy

VZPOMÍNKY: Zdravá dvojčátka přišla po chemoterapii o svůj zrak

splněné dětské přáníMaminka Jana je vdaná, s manželem mají tři dcery. Starší zdravé Daně bylo 26 let, jednovaječným dvojčatům Lucii a Lýdii bylo 18 let. Rodina žije pohromadě v Brně. Moc volného času na své záliby maminka nemá, svůj veškerý čas věnuje nejmladším dcerám, které jsou nevidomé a mají středně těžkou mentální retardaci. Zavzpomínejte s námi na jejich příběh, se kterým jsme vás na našem původním webu poprvé seznámili 21. října 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Zdravá dvojčátka přišla po chemoterapii o svůj zrak

VZPOMÍNKY: Martínek má na dlani pouze jednu opičí rýhu!

splněné dětské přáníPaní Martina žije v Praze. Ve volném čase ráda háčkuje a chodí na procházky. Žije s přítelem a má dvě děti. Starší 12letá dcera Nicol je zdravá, syn Martínek, kterému je pět let, se narodil s genetickou chromozomální vadou. Rodina žije pohromadě ve vzájemné harmonii a v době, kdy vznikal tento článek, se těšila na brzký příchod dalšího vytouženého potomka. Zavzpomínejte s námi na handicapovaného Martínka, o kterém jste se mohli na našem původním webu poprvé dozvědět již 18. října 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Martínek má na dlani pouze jednu opičí rýhu!

VZPOMÍNKY: Má Zuzanka šanci přežít sto epileptických záchvatů denně?

splněné dětské přáníAčkoli byla Zuzanka po narození v pořádku a vypadala, že bude další spokojené miminko, které rozveselí své rodiče, další vývoj ukázal přesný opak. V prvním článku o tomto příběhu jste se mohli dočíst o prvních diagnózách a epileptických záchvatech, které holčičku začaly trápit. Jak se dál vyvíjel její zdravotní stav a s čím vším se musela poprat ona i její maminka, se dozvíte z dalších řádků. Připomeňte si s námi příběh, o kterém jste se mohli na našem původním webu dočíst již 12. října 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Má Zuzanka šanci přežít sto epileptických záchvatů denně?

VZPOMÍNKY: Antibiotika v těhotenství zásadně ovlivnila vývoj Zuzanky

splněné dětské přáníZuzanka by si měla hrát a bezstarostně užívat spokojeného dětství jako ostatní děti. Místo toho ale denně bojuje s velkým množstvím epileptických záchvatů, které negativně ovlivňují její celkový zdravotní stav. Chcete vědět, zda lékaři v tomto případě pomohli, nebo malou holčičku léčili metodou pokus - omyl? Zavzpomínejte s námi na příběh, který jsme vydali na našem starém webu již 9. října 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Antibiotika v těhotenství zásadně ovlivnila vývoj Zuzanky

VZPOMÍNKY: Jak handicapovaný život ovlivnil Adélce život

splněné dětské přáníNa webových stránkách Splněného dětského přání jste se mohli v pondělí 7. prosince 2015 seznámit s první částí příběhu o rodině, která adoptovala dvě holčičky a k velkému překvapení všech se navíc rozrostla také o jednu vlastní dcerku, byť byly prognózy lékařů negativní. Další nečekaná událost následovala vzápětí, tentokrát ale nebyla vůbec šťastná. Rodiče zjistili, že nejstarší Adélka má vrozený handicap. Zavzpomínejte s námi na rozhovor s maminkou, s nímž jste se mohli na našem původním webu poprvé seznámit 28. září 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Jak handicapovaný život ovlivnil Adélce život

VZPOMÍNKY: Adopce handicapované Adélky obohatila rodičům život

splněné dětské přáníOlga byla zdravá žena, dlouho se jí ale nedařilo otěhotnět. Pokoušela se i o umělé oplodnění. Lékaři jí po důkladném vyšetření sdělili, že pokud otěhotní, miminko stejně nikdy nedonosí. A protože s manželem bez dětí zůstat nechtěli, rozhodli se po zralé úvaze pro adopci se všemi riziky, která můžou nastat. Svého rozhodnutí nikdy nelitovali. Zavzpomínejte s námi na příběh, se kterým jsme vás na našem původním webu seznámili již 25. září 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Adopce handicapované Adélky obohatila rodičům život

VZPOMÍNKY: Lví bojovnice Lea vyhrála životní zápas na ARU

splněné dětské přáníMaminka Jitka nám bude vyprávět příběh o své báječné rodině a nemocné dceři, která je velká bojovnice. Z jejích slov všichni ucítíte, jak moc je v těžkých životních chvílích důležitá podpora a láska všech. Jenom tak se dá zvládnout boj o přežití, který zatím na ARU prožívala malá holčička. Zavzpomínejte s námi na tuto rodinu, o které jsme vám na našem původním webu poprvé vyprávěli již 12. září 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Lví bojovnice Lea vyhrála životní zápas na ARU

VZPOMÍNKY: Handicapovaná Gábinka je od přírody veselá kupa

Splněné dětské přáníTento příběh měl být původně o naději, lásce a stěhování do nového domečku. Osud však zcela nečekaně zamíchal karty a rozdal je zcela jinak, než bylo původně v plánu. Maminka malé Gábinky však dobře ví, že není čas na slzy, které by stejně nepomohly. A proto bojuje dál! Zavzpomínejte s námi na tuto rodinu, o které jste se na našem původním webu mohli poprvé dočíst již 28. srpna 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Handicapovaná Gábinka je od přírody veselá kupa

VZPOMÍNKY: Autistického Lukáška uspokojí jen počítač a jízda autem

splněné dětské přáníPaní Soňa je maminkou malého Lukáška, který má diagnostikovaný dětský autismus a k tomu přidružené nemoci jako mentální retardaci, hypotonický syndrom, alergii na mléko, sóju a další potraviny. Proto musí být v péči mnoha specialistů. O vytoužené miminko se s manželem snažili pět let, až se jim to konečně podařilo. Osud jim ale připravil nečekané překvapení. Zavzpomínejte s námi na příběh, který jsme na našem původním webu poprvé publikovali 16. srpna 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Autistického Lukáška uspokojí jen počítač a jízda autem

Aktuální kolo