Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

Vánoční přání: Karolínka tančí na invalidním vozíku a sbírá poháry

Splněné dětské přáníPříběh sourozenců Karolínky a Filípka, o které s velkou láskou pečují babička s dědou, se vryl hluboko do našich srdcí. I přes nelehký osud se jim snaží zpříjemnit dětství a podporují je v jejich aktivitách. Sluníčkové děti jim to vracejí nejen šťastným úsměvem, ale hlavně pohodou v rodině, které si všichni cení.

Číst dál: Vánoční přání: Karolínka tančí na invalidním vozíku a sbírá poháry

Vánoční přání: Štěpánka má nový domeček, epilepsie se ale nastěhovala s ní

Splněné dětské přáníMaminka Simona nám bude vyprávět, co je u nich v rodině nového a jaký je zdravotní stav dcery Štěpánky. Díky pevnému rodinnému zázemí má nemocná holčička šťastný a spokojený život, neboť na ničem jiném jim nezáleží. Jediné, co ji stále trápí, je její zdraví.

Číst dál: Vánoční přání: Štěpánka má nový domeček, epilepsie se ale nastěhovala s ní

Vánoční přání: Dorotka si svůj život vybojovala, stálo ji to však spoustu sil

Splněné dětské přáníKdyž vstoupí člověku do života tak závažná nemoc jako je rakovina, není pochyb o tom, že ho čeká velmi náročné období. O to těžší je to ve chvíli, když se s tím musí poprat bezbranné dítě. Díky Splněnému dětskému přání jste se mohli poprvé již 24. ledna 2014 seznámit s holčičkou Dorotkou, kterou takový osud postihl. Příběh celé její rodiny se nám vepsal hluboko do srdce, proto jsme o Vánocích obdarovali a podělíme se s vámi o to, jak se jim dařilo od té doby.

Číst dál: Vánoční přání: Dorotka si svůj život vybojovala, stálo ji to však spoustu sil

Vánoční přání: Terezka musela zvládnout tatínkovu rakovinu a smrt babičky

Splněné dětské přáníDalší rodinu s nemocným dítětem, kterou jsme vybrali v rámci akce vánoční přání, nás zaujala tím, jak statečně zvládá neustálé nástrahy života. Nikdy se nevzdávají, stojí pevně při sobě a mají se moc rádi. Maminka Jana nám bude vyprávět novinky, které se u nich staly od doby, kde jsme vám o nich vyprávěli prostřednictvím našich webových stránek poprvé. Jejich příběh jsme zveřejnili před rokem a půl.

Číst dál: Vánoční přání: Terezka musela zvládnout tatínkovu rakovinu a smrt babičky

Vánoční přání: Bojovnici Lee se stalo vyšetření CT osudným

Splněné dětské přáníSplněné dětské přání uspořádalo koncem roku další speciální akci „vánoční přání“, která u rodin sklízí nadšené ohlasy. Tentokrát jsme obdarovávali nejen děti, ale i jejich rodiče, jež o ně s láskou pečují. Můžete se těšit na jeden nový příběh a 7 rodin nám prozradí, jak se jim dařilo od doby, kdy jsme o nich napsali poprvé. Dnes se můžete dozvědět, jak se daří holčičce Lee.

Číst dál: Vánoční přání: Bojovnici Lee se stalo vyšetření CT osudným

Maminka Helena: Obdivuji svého manžela, protože dokázal kvůli Aničce slevit

splněné dětské přáníJaký je život se spinální svalovou atrofií? O tom nám dnes povypráví paní Helena, která má dvě zdravé dospívající děti a také jedenáctiletou Aničku, které lékaři diagnostikovali SMA II. typu. Svěří se nám se svým příběhem, ve kterém prozradí, jak se o onemocnění své dcerky dozvěděla, jak se z touto zprávou v rodině vyrovnali a co považuje za nejdůležitější.

Číst dál: Maminka Helena: Obdivuji svého manžela, protože dokázal kvůli Aničce slevit

Autistický Ondra neví, jak navázat kamarádství - pomáhá mu jeho rodina

splněné dětské přáníDnešní příběh nám bude vyprávět maminka Jarmila, která má srdce na dlani a miluje nade vše svoji rodinu. Dceru, syna i vnučku zahrnují s manželem velkou láskou. Trápí je pouze špatné reakce a lhostejnost lidí kolem nich.

Číst dál: Autistický Ondra neví, jak navázat kamarádství - pomáhá mu jeho rodina

Příběh: Bratrancovo pobíhání inspirovalo Elišku k velkým pokrokům

splněné dětské přáníMaminka Lucie se těšila na své první miminko a nečekala žádné problémy. Zdravotní komplikace způsobily nečekaně rychlý porod, a to vše kvůli nemoci. Holčička se narodila nedonošená a její vývoj byl v dalších měsících dost problematický. Po určení diagnózy začal tvrdý boj, který celá rodina zvládá hlavně díky vzájemné lásce a naději, aby jejich dcera měla lepší život.

Číst dál: Příběh: Bratrancovo pobíhání inspirovalo Elišku k velkým pokrokům

VZPOMÍNKY: Rodič se nikdy nedokáže vyrovnat s tím, že má postižené dítě

splněné dětské přáníPaní Dana žije v Bílině. Stará se sama o tři děti, kterým věnuje veškerý svůj čas. Díky skvělé babičce má i trochu času na své koníčky. Ráda chodí na túry s trekingovými holemi, jezdí na bruslích, na kole a chodí na Zumbu. Po večerech tvoří dárečky z keramiky, maluje na kamínky a zaujala ji nehtová modeláž. Do rodiny patří také sedmiletá fenka Sára. Zavzpomínejte s námi na příběh o holčičce, se kterou jsme vás poprvé seznámili již 19. prosince 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Rodič se nikdy nedokáže vyrovnat s tím, že má postižené dítě

VZPOMÍNKY: Maminka adoptovala zdravé děti, čas ale ukázal opak

splněné dětské přáníGabriela měla velký sen - přála si miminko. Osud jí však v tomto ohledu bohužel nepřál, proto se rozhodla pro adopci dvojčátek. Ačkoli informace uváděly, že jsou obě děti zdravé, v brzké době se ukázalo, že jsou obě holčičky handicapované. Zprvu šťastné mamince se vzápětí rozpadlo manželství. Znáte přísloví, že všechno špatné je k něčemu dobré? V tomto příběhu se o tom můžete sami přesvědčit. Zavzpomínejte s námi na rodinu, se kterou jsme vás poprvé seznámili 25. listopadu 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Maminka adoptovala zdravé děti, čas ale ukázal opak

Aktuální kolo