Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

Vánoční přání: Maminka autistického Tomáška se musela obrnit hroší kůží

Splněné dětské přáníŠárka znala autismus pouze z filmu a na to, že by ji tato nemoc vstoupila přímo do vlastního života, nebyla rozhodně připravená. Každá máma si přeje mít zdravé dítě a ona vyplakala spoustu slz, než se jí podařilo s osudem a danou situací vyrovnat. Dnes již chodí ven, nic jí nerozhodí a dokáže si v klidu vypít svoji oblíbenou kávu. Syn jí totiž naučil velké trpělivosti, a co si myslí její okolí, tím se už rozhodně netrápí.

Číst dál: Vánoční přání: Maminka autistického Tomáška se musela obrnit hroší kůží

Vánoční přání: Autistický Erik překvapí - třeba hozením svých bot z mostu do řeky

Splněné dětské přáníErik se narodil jako zdravé dítě. Ve dvou letech sdělila dětská psycholožka rodičům nečekanou diagnózu - dětský autismus. Pro rodinu to byl na začátku velký šok. Museli sami začít bojovat a hledat různé cesty, jak synovi ulehčit život. Nakonec díky chlapečkovi všichni prožívají veselé i nezapomenutelné chvilky. Více se dozvíte z vyprávění maminky Ondřejky.

Číst dál: Vánoční přání: Autistický Erik překvapí - třeba hozením svých bot z mostu do řeky

Vánoční přání: Sourozenci Štěpán a Nela zvládají autismus díky skvělé péči rodičů

Splněné dětské přáníDalší životní příběh, který jsme připravili v rámci naší speciální akce vánoční přání, nám bude vyprávět maminka Jana. U prvního syna Štěpána byl diagnostikován autismus ve třech let. Když se o pár let později narodila holčička Nela, vypadala na první pohled jako zcela zdravé miminko. Osud však rodičům připravil další životní zkoušku. Jaké to je vychovávat dvě děti se stejným onemocněním, když vám doktor nepomůže a maminka musí čtením knih zjišťovat všechny potřebné informace? Líbily se dětem dárky, které od organizace Splněné dětské přání dostaly k Vánocům?

Číst dál: Vánoční přání: Sourozenci Štěpán a Nela zvládají autismus díky skvělé péči rodičů

Vánoční přání: Jak autistická Barunka zvládla letošní náročné čekání na Ježíška?

Splněné dětské přáníMaminka Petra nám již vyprávěla životní příběh o své dcerce, které říkají Babu. Zmínila se například o tom, jak velký přínosem a odlehčením pro jejich rodinu bylo pořízení zlatého retrívra Maxe. Dnes si můžete přečíst, jak všichni společně prožívali Štědrý den. Co se rodičům osvědčilo, aby si Barunka vánoční svátky co nejlépe užila? A co jí Ježíšek přinesl za dárečky z naší vlastní dílny?

Číst dál: Vánoční přání: Jak autistická Barunka zvládla letošní náročné čekání na Ježíška?

Vánoční přání: Pejsek Max pomáhá autistické Barunce překonávat strachy

Splněné dětské přáníOrganizace Splněné dětské přání připravila i tento rok speciální Vánoční přání. Vybrali jsme 16 rodin s autistickými dětmi, kterým jsme chtěli potěšit, povzbudit je a seznámit vás s jejich životními příběhy. Každé dítě od nás dostalo originální dárek pod stromeček z naší vlastní dílny. Dnes se můžete seznámit s první maminkou. Petra nám povypráví o své báječné dcerušce Báře a svěří se nám se svými zkušenostmi s autistickým onemocněním.

Číst dál: Vánoční přání: Pejsek Max pomáhá autistické Barunce překonávat strachy

Vánoční přání: Rodiče bojují za to, aby mohl žít Daniel jako ostatní

Splněné dětské přáníDnes si můžete přečíst nový příběh, který napsal sám život. Tentokrát nám ho bude vyprávět sympatická maminka Lenka, prozradí nám vše o svém milovaném chlapečkovi Danielovi. Narodil se s vzácnou vadou na mozku. Rodiče věří ve šťastný konec a snaží se bojovat ze všech sil, aby jednou mohl žít jako ostatní.

Číst dál: Vánoční přání: Rodiče bojují za to, aby mohl žít Daniel jako ostatní

Vánoční přání: Dvojčata Dalibor a Daniel jsou velcí puberťáci, rádi se provokují

daliborKluci se narodili mamince Renatě předčasně, jeden je zdravý, ale druhý si ponese následky na celý život. Stále však drží pevně při sobě, mají se rádi a pejsek Bad se stal třetím oblíbeným dítětem v jejich rodině. Za poslední tři roky se u nich pár věcí změnilo, ale to si již můžete přečíst sami.

Číst dál: Vánoční přání: Dvojčata Dalibor a Daniel jsou velcí puberťáci, rádi se provokují

Nevidomá dvojčata Lucie a Lýdie spolu táhnou za jeden provaz

Splněné dětské přáníMaminka Jana z Brna dokázala nejenom vychovat nevidomá dvojčata, ale také úspěšně překonat manželskou krizi. Je to statečná ženská, kterou jen tak něco nezlomí a dnes se nám svěří s tím, jaké změny u nich proběhly za poslední tři roky.

Číst dál: Nevidomá dvojčata Lucie a Lýdie spolu táhnou za jeden provaz

Vánoční přání: Karolínka tančí na invalidním vozíku a sbírá poháry

Splněné dětské přáníPříběh sourozenců Karolínky a Filípka, o které s velkou láskou pečují babička s dědou, se vryl hluboko do našich srdcí. I přes nelehký osud se jim snaží zpříjemnit dětství a podporují je v jejich aktivitách. Sluníčkové děti jim to vracejí nejen šťastným úsměvem, ale hlavně pohodou v rodině, které si všichni cení.

Číst dál: Vánoční přání: Karolínka tančí na invalidním vozíku a sbírá poháry

Vánoční přání: Štěpánka má nový domeček, epilepsie se ale nastěhovala s ní

Splněné dětské přáníMaminka Simona nám bude vyprávět, co je u nich v rodině nového a jaký je zdravotní stav dcery Štěpánky. Díky pevnému rodinnému zázemí má nemocná holčička šťastný a spokojený život, neboť na ničem jiném jim nezáleží. Jediné, co ji stále trápí, je její zdraví.

Číst dál: Vánoční přání: Štěpánka má nový domeček, epilepsie se ale nastěhovala s ní

Aktuální kolo