Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

VZPOMÍNKY: Štědrý den nestrávila Valinka doma, ale na operačním sále

splněné dětské přáníValerie se narodila v září 2011 jako zdravá holčička s mírnou novorozeneckou žloutenkou. Koncem listopadu proběhlo první očkování Hexavakcínou. Nikdo z lékařů sice rodičům nikdy nepotvrdil spojitost s níže popsaným onemocněním, ale zároveň ji doposud ani nikdo nevyvrátil. A kdo ví, možná to tím všechno začalo. Místo, aby si holčička užívala své 1. Vánoce doma, ocitla se v Motolské nemocnici. Zavzpomínejte s námi na příběh holčičky, kterou jsme vám poprvé představili 5. prosince 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Štědrý den nestrávila Valinka doma, ale na operačním sále

Velká hlava, šelest na srdci, boule na bříšku – to vše potkalo statečnou Klárku

splněné dětské přáníKaždý příběh je zcela originální, ale jedno mají většinou společné. Maminky se vždy těší na zdravé miminko a žádnou z nich nenapadne, když bylo jejich těhotenství bezproblémové, proč by měl přijít nějaký vážný zdravotní problém. Stejně na tom byla i maminka Klára, která po porodu prožila velký šok. Ale to si již můžete přečíst sami.

Číst dál: Velká hlava, šelest na srdci, boule na bříšku – to vše potkalo statečnou Klárku

VZPOMÍNKY: Dvojčata a přesto je každé jiné - jedno zdravý, druhé handicapovaný

splněné dětské přáníMaminka prožila první šok, když zjistila, že čeká dvojčata, druhý se dostavil po narození Dalibora. Do té doby jí vůbec nenapadlo, proč by měly nastat nějaké komplikace. Díky její pevné vůli a velké trpělivosti handicapovaný syn chodí. I tentokrát se potvrzuje, že i neštěstí může být někdy prospěšné. Celá rodina kvůli této skutečnosti spolu drží pevně pohromadě. Zavzpomínejte s námi na příběh, který jsme vám poprvé představili 12. listopadu 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Dvojčata a přesto je každé jiné - jedno zdravý, druhé handicapovaný

VZPOMÍNKY: Handicapovaná Verunka nejraději tancuje s tatínkem v altánku

splněné dětské přáníKaždý z nás máme ve hvězdách vepsaný svůj osud. Jsou ženy, které v pohodě otěhotní a potom s ledovým klidem odloží dítě do ústavu. Naopak jiná maminka čeká dlouhé roky na své vytoužené miminko a nakonec ještě musí projít velkým peklem, aby si vůbec splnila svůj velký sen. Seznámíme vás dnes s Dagmarou a její dcerkou Verunkou. Zavzpomínejte společně s námi na příběh, který jsme vám poprvé představili 8. listopadu 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Handicapovaná Verunka nejraději tancuje s tatínkem v altánku

Fabiánek si vybojoval své právo na život byť v začarovaném světě

splněné dětské přáníChlapec se narodil zcela nečekaně dříve a byl umístěný v inkubátoru. Svůj život si nakonec po dlouhých dnech těžce vybojoval, ale nezůstalo to bez následků. Celá rodina si v tom období prošla stavem zoufalství a beznaděje. Díky synovi však ještě více upevnila své základy, které se závěrem staly železnými. Nyní si můžete přečíst příběh, který nám bude vyprávět maminka Monika.

Číst dál: Fabiánek si vybojoval své právo na život byť v začarovaném světě

VZPOMÍNKY: Adopce nemocného dítěte může být dobrá zkušenost!

splněné dětské přáníPečovat o nemocné nebo handicapované dítě není jednoduché. Každodenní starosti, různá omezení, dlouhé chvíle strávené u doktorů. Přesto všechno může být adopce právě takového dítěte velmi obohacující a pozitivní zkušeností. Své o tom ví paní Jarmila, která se rozhodla poskytnout rodinné zázemí a lásku malé Markétce s Downovým syndromem. Zavzpomínejte s námi na její příběh, se kterým jsme vás poprvé seznámili 26. října 2013.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Adopce nemocného dítěte může být dobrá zkušenost!

Anetka každý den statečně a s úsměvem bojuje s cystickou fibrózou

splněné dětské přáníPetra čekala své druhé dítě, ale nikdy by jí nenapadlo, jak moc tato událost změní život celé rodině. Do života jim vstoupila nevyléčitelná nemoc zvaná cystická fibróza. Na jednu stranu velká starost, ale na druhou obrovská životní zkušenost, která je stmelila a oni si nyní váží každého společného dne. Přečtěte si vyprávění maminky, která se nám upřímně svěřila se všemi svými pocity.

Číst dál: Anetka každý den statečně a s úsměvem bojuje s cystickou fibrózou

Vánoční přání: Spokojená Zuzanka prožila akční vánoce, ale Ježíšek nakonec dorazil

splněné dětské přáníSplněné dětské přání splnilo malé Zuzance její přáníčko – dostala od nás pod stromeček k Vánocům látkového mazlíčka. Každý večer s ním spinká v postýlce. Dnes si můžete přečíst vyprávění o tom, jaké vánoční svátky tato holčička se svou rodinou prožila.

Číst dál: Vánoční přání: Spokojená Zuzanka prožila akční vánoce, ale Ježíšek nakonec dorazil

Vánoční přání: Nemocnou, ale šťastnou Zuzanku nadělil osud rodičům za odměnu

splněné dětské přáníSplněné dětské přání vás dnes seznámí s báječnou nemocnou holčičkou, která má skvělou rodinu kolem sebe a díky tomu je moc šťastná. Obklopuje jí láska příbuzných, což je pro její život to nejdůležitější.

Číst dál: Vánoční přání: Nemocnou, ale šťastnou Zuzanku nadělil osud rodičům za odměnu

Vánoční přání: Patricie necítí žádné emoce, ale je to velká bojovnice

splněné dětské přáníDalší vánoční přání v roce 2015 bylo věnované vážně nemocné holčičce Patricii, která od nás dostala pod stromeček látkovou panenku Beátku. Její životní příběh nám bude vyprávět maminka Dagmar, která žije s manželem v Pohořelicích. Osud jim nedopřál zdravé miminko, ale oni to stále nevzdávají a věří ve svůj sen. Dávají své dceři veškerou lásku, která jim vše oplácí bojovnou povahou.

Číst dál: Vánoční přání: Patricie necítí žádné emoce, ale je to velká bojovnice

Aktuální kolo