Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

Vánoční přání: Žádné nebezpečí neexistuje, tak vnímá svět autista Tomášek

Splněné dětské přání - autismusMaminka Zuzana nám detailně popsala, jaký je život s malým autistou. Za nejobtížnější považujeme fakt, že nesmí svého chlapce spustit ani na chvilku z očí, musí mít neustálý dohled. Velké štěstí je, že se odstěhovala s přítelem a dětmi do domečku, tak nemusí řešit třeba problémy se sousedy ohledně dupání nebo křiku. Vyplakala hodně slz, než se jí se situací podařilo alespoň trochu vyrovnat. Nakonec díky hodným lidem, kteří jí v tu dobu pomáhali, dokázala všechno zvládnout.

Číst dál: Vánoční přání: Žádné nebezpečí neexistuje, tak vnímá svět autista Tomášek

Vánoční přání: Autistický Ondra je věčné dítě uvězněné v těle starce

Splněné dětské přání autistické dítěMaminka Linda se nám svěřila se svým životním příběhem, který v každém zanechá silný pocit, že osud se někdy podepisuje na nevinných dětech hodně krutým způsobem. Její syn by si zasloužil mít krásné a bezstarostné dětství, ale místo toho diagnózy pořád přibývají a nikdo neví, proč. Linda je úžasným příkladem toho, že mámy jsou pro své děti schopné udělat víc než maximum, i když samy padají únavou a vyčerpáním.

Číst dál: Vánoční přání: Autistický Ondra je věčné dítě uvězněné v těle starce

Vánoční přání: Autistického Filípka rozesměje déšť a vítr, nikdo ale neví proč

Splněné dětské přáníMamince Haničce převrátil autismus život zcela naruby. Moc by si přála mít přátele, chodit se synem do kina nebo třeba vyrazit ke kamarádce na návštěvu. Musela se však přizpůsobit potřebám svého syna Filipa, kterého velice miluje. Navíc se sama stará o další dvě děti. Svým příběhem, který nám bude vyprávět, chce pomoci organizaci Splněné dětské přání zlepšit informovanost veřejnosti, která autistické děti řadí do kategorie nevychovaných.

Číst dál: Vánoční přání: Autistického Filípka rozesměje déšť a vítr, nikdo ale neví proč

Vánoční přání: Rozumět sobě i autismu syna Honzíka, to je cíl maminky Evičky

Splněné dětské přáníDnešní příběh je opět ukázkou toho, že všechny maminky v sobě mají neskutečnou vnitřní sílu a jsou schopné dokázat neuvěřitelné věci pro své děti. Stejně jako Eva, ta je pro nás velkou hrdinkou. Dokázala se po kolapsu opět postavit na nohy a nyní ještě navíc pomáhá ostatním rodinám, které mají děti s diagnózou autismus. Chcete vědět, jaký je její životní příběh?

Číst dál: Vánoční přání: Rozumět sobě i autismu syna Honzíka, to je cíl maminky Evičky

Vánoční přání: Autista Dominik je hrdina, kterého maminka obdivuje

Splněné dětské přáníSotva se Marii narodil syn, začaly ihned starosti. Zdravotní problémy pokračovaly i v dalších letech, než byla stanovena diagnóza zvaná atypický autismus. Chlapec je neuvěřitelný bojovník a díky podpoře rodičů se dokázal v životě velice posunout. Maminka se na základě svých zkušeností rozhodla pomáhat také ostatním. Založila společně s dalšímu rodiči spolek ADAM a stala se jeho předsedkyní. Jejich posláním je komplexní péče o děti s autismem a jejich rodiny. Tato činnost jí přináší velkou radost a spokojenost.

Číst dál: Vánoční přání: Autista Dominik je hrdina, kterého maminka obdivuje

Vánoční přání: Autistický Kuba ukázal své mamince, jak může pomáhat ostatním

Splněné dětské přáníDnes pro vás máme další příběh, který Splněné dětské přání připravilo v rámci speciální akce – vánoční přání věnovaný výhradně autistickým dětem. Když se maminka Dagmar po dlouhých letech konečně dozvěděla lékařskou diagnózu svého syna, dokázala se po půl roce vytvořit a nastartovat on-linový ATYP Magazín o autismu, ADHD, ale i jiných onemocněních, jako je deprese a schizofrenie.

Číst dál: Vánoční přání: Autistický Kuba ukázal své mamince, jak může pomáhat ostatním

Vánoční přání: Jonášek je usměvavý a mazlící autista, který má skvělou intuici

Splnene detske praniOrganizace Splněné dětské přání věnovala svoji pravidelnou speciální akci – vánoční přání tentokrát výhradně autistickým dětem. A i když mají všechny stejnou lékařskou diagnózu, je každé z nich úplně jiné. Chlapeček Jonášek má milující rodiče, kteří se o něj s velkou láskou starají. Velice dobře si totiž uvědomují, že jejich syn potřebuje hlavně pozornost a něžný cit. Autismus změnil povahu a život celé rodině, ale nevzal jim vůbec nic. Naopak. Obohatil jejich životy a naučili je, jak být k sobě více laskaví.

Číst dál: Vánoční přání: Jonášek je usměvavý a mazlící autista, který má skvělou intuici

Vánoční přání: Jak zvládla autistická Terezka Vánoce a nečekané dobrodružství?

Splněné dětské přáníTerezka je krásná autistická slečna, má ráda přírodu a koně. O všechny zvířátka doma se stará s velkou láskou. Brzy bude mít nového asistenčního pejska, na kterého se moc těší. Její milující maminka jí pomáhá na nelehké životní cestě a dnes nám bude vyprávět, jak s dcerkou strávila vánoční svátky. Na první svátek vánoční bude ještě dlouho vzpomínat, zažily totiž nečekané dobrodružství.

Číst dál: Vánoční přání: Jak zvládla autistická Terezka Vánoce a nečekané dobrodružství?

Vánoční přání: Autistická Terezka naučila maminku dívat se na svět jinýma očima

Splněné dětské přáníMamince Bohumile se narodila nádherná holčička, která bohužel prožila náročné dětství, než jí byla určena správná lékařská diagnóza. K tomu se přidaly problémy ve škole, a ty v ní zanechaly negativní zážitky na celý život. Cesta hledání však nakonec dobře dopadla a Terezka má nyní skvělé kamarády. Přečtěte si hezký příběh o tom, jak autistické dítě obohatilo život svým rodičům. Bude vám ho vyprávět maminka Bohumila.

Číst dál: Vánoční přání: Autistická Terezka naučila maminku dívat se na svět jinýma očima

Vánoční přání: Maminka by autistického Erika neměnila, ačkoli jí dává zabrat

Splněné dětské přáníMaminka Kateřina se nám svěřila se svým životním příběhem. Napsala zcela upřímně své pocity a emoce, které každý den snáší. Zároveň se tím obrací na veřejnost s prosbou o pochopení, aby přestala kritizovat a ubližovat slovy ve chvílích, kdy neznají skutečný problém. Organizace Splněné dětské přání má stejný cíl a z toho důvodu vznikl tento speciální projekt Vánoční přání 2017 zaměřený pouze na autistické děti.

Číst dál: Vánoční přání: Maminka by autistického Erika neměnila, ačkoli jí dává zabrat

Aktuální kolo