Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

Vánoční přání: Rezonance odhalila u Andulky vážné nádorové onemocnění

Splněné dětské přáníKaždé malé dítě by mělo prožít bezstarostné dětství. Čas, kdy si bude hrát s kamarády a jezdit na výlety s rodiči. Andulka byla do 3 let zcela dravá holčička a vyrůstala v pohodě spolu se svou sestřičkou. Rok 2016 změnil život celé rodině poté, co důkladné vyšetření prokázalo nádor. Od té doby začala léčba a holčička stále bojuje o život.

Číst dál: Vánoční přání: Rezonance odhalila u Andulky vážné nádorové onemocnění

Vánoční přání: Malý Štěpánek má vzácné onemocnění, je jediný v naší republice

Splněné dětské přáníMaminka Lenka čekala miminko, na které se moc těšila a vůbec ji v té době nenapadlo, jak odlišné budou její představy od skutečnosti, která ji čeká. Zpočátku úplně zdravý chlapeček nejevil žádné známky odlišností. Ve třech měsících již bylo viditelné, že vývoj neprobíhá tak, jak by měl a nastala první vyšetření u doktorů.

Číst dál: Vánoční přání: Malý Štěpánek má vzácné onemocnění, je jediný v naší republice

Vánoční přání: Velkým snem maminky je, aby její syn řekl slovo máma

Splněné dětské přáníSeznámili jsme vás s životním příběhem holčičky Valinky, který nám vyprávěla maminka Petra. Dnes se něco dozvíte také o jejím bráškovi Ládíkovi, který se narodil úplně zdravý, ale po očkování se všechno změnilo. Rodiče mají obě děti vážně nemocné a péče o ně je velice náročná.

Číst dál: Vánoční přání: Velkým snem maminky je, aby její syn řekl slovo máma

Vánoční přání: Vážné onemocnění Valinky odhalily až druhé výsledky

Splněné dětské přáníMaminka Petra nám bude vyprávět svůj životní příběh. První syn se narodil nemocný, ale na situaci, že se i druhá dcera narodí se stejnými diagnózami, nebyl nikdo připravený. Obě děti mají naštěstí velice milující rodiče, kteří se o ně s velkou láskou starají. Dnes si můžete přečíst o holčičce Valince, která má ráda děti a zvířátka, ačkoli žije ve svém vlastním světě.

Číst dál: Vánoční přání: Vážné onemocnění Valinky odhalily až druhé výsledky

Vážně nemocná Ellenka dokázala, že naděje umírá poslední

Splněné dětské přáníV našem prvním článku jste se měli možnost seznámit s maminkou Petrou, které se narodily dvě holčičky. Beátka přišla na svět zdravá, ale u Ellenky nastaly po pár hodin po porodu velké zdravotní komplikace. Rodiče si museli od lékařů vyslechnout smutnou diagnózu a rozhodnout o osudu své milované dcery. Poslechli své srdce a udělali to nejlepší, co pro svoji holčičku mohli udělat. Ačkoli jim nezbývala žádná naděje, zázraky se někdy přeci jen stávají!

Číst dál: Vážně nemocná Ellenka dokázala, že naděje umírá poslední

Beátka se narodila zdravá, ale Ellenka si musela svůj život tvrdě vybojovat

Splněné dětské přáníKaždý životní příběh, který pro vás připravujeme, je zcela jiný a vždy jedinečný. Těžkosti, kterými si lidé prošli jsou propojené s odhodláním a nadějí. I tento článek je velmi emotivní. Děkuji velice mamince Petře, že byla ochotná a podělila se s námi o své trápení. Díky podpoře manžela, rodiny a druhé dcery však dokázala všechno psychicky zvládnout. Přečtěte si její zajímavé vyprávění.

Číst dál: Beátka se narodila zdravá, ale Ellenka si musela svůj život tvrdě vybojovat

Nemocný Daniel si žije ve svém vlastní světě a to maminku trápí

Splněné dětské přáníDnes nám bude vyprávět svůj životní příběh maminka Michaela, která se nám svěřila s tím, jak velké obavy má z budoucnosti svého syna. Daniel na první pohled vypadá jako zcela zdravé dítě, o to je vlastně celá situace těžší. Rodiče se však snaží pro své dítě dělat maximum, aby bylo v rámci možností šťastné. Seznamte se s jejich jedinečným životním příběhem.

Číst dál: Nemocný Daniel si žije ve svém vlastní světě a to maminku trápí

Malá Karolínka stále nezná finální diagnózu, každý den je pro ni vzácný

Splněné dětské přáníMaminka Marie našla novou lásku a čekali spolu miminko. Nikdo z nich si v té době ještě neuměl představit, jak těžké zkoušky jim osud nachystá. Narodilo se jim miminko s vzácnou nemocí, lékaři však prozatím nedokázali určit finální diagnózu. Rodiče tak každý den vstávají s velkou obavou, zda ještě druhý den bude jejich dcera naživu.

Číst dál: Malá Karolínka stále nezná finální diagnózu, každý den je pro ni vzácný

Výlet do Benátek: Pomůžete mamince Pavle splnit slib daný její nemocné dceři?

Splněné dětské přáníOrganizace Splněné dětské přání zná mnoho rodin s handicapovanými dětmi, jejichž životní příběhy a osudy pečlivě sleduje. Pětiletá Věruška k nim také patří. Ač děvčátko trápí různá onemocnění, se vším se pere velmi statečně a s úsměvem na tváři. Dozvěděli jsme se o krásném slibu, který jí dala její maminka, ale nyní si zoufá, jak ho splnit. Proto jsme se rozhodli pomoci, aby se tento krásný sen proměnil ve skutečnost.

Číst dál: Výlet do Benátek: Pomůžete mamince Pavle splnit slib daný její nemocné dceři?

Příběhy pomáhají rodinám otevřít srdce těch, kteří pomáhat můžou

Splněné dětské přáníOrganizace Splněné dětské přání začala před šesti lety vydávat první životní příběhy o rodinách a jejich nemocných dětech. Zpočátku bylo velice těžké získat důvěru maminek, ale po čase nás začaly oslovovat samy. Nakonec se splnil i náš sen, kterým bylo pomoci jim vyzpovídat se, svěřit se s jejich trápením a otevřít tak dveře, které pomůžou najít zcela nové možnosti.

Číst dál: Příběhy pomáhají rodinám otevřít srdce těch, kteří pomáhat můžou

Aktuální kolo