Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

Natálka je sice autistka, je však hodná a snaživá

splněné dětské přáníPokud uvidíte v autobuse dítě, které děsně zlobí maminku, tak se nemusí vůbec jednat o nevychovanou ratolest, ale právě o autistu. Tato nemoc je sice dost známá, ale přesto informovanost veřejnosti je stále na bodu nula. Rodiče těchto prcků mají pořádně těžký život, a pokud ještě navíc mají kolem sebe okolí, které není tolerantní, zůstane v nich jenom smutek a hořkost.

Číst dál: Natálka je sice autistka, je však hodná a snaživá

VZPOMÍNKY: Žluťásková motýlí víla letěla za Dominikou do Rakvic

Splněné dětské přáníZavzpomínejte společně s námi Dominičku. Její příběh jsme na našem původním webu poprvé zveřejnili 1. listopadu 2012. Maminka Vladislava otěhotněla a na své miminko se moc těšila. Těhotenství probíhalo v pořádku a nic nenasvědčovalo tomu, že by měly nastat komplikace. Dominika se však zcela nečekaně narodila již ve 27. týdnu. Její váha byla pouhých 950 gramů a měřila jen 35 centimetrů. Má takové dítě vůbec šanci přežít? Zda vyhrála malá Dominička svůj životní boj, si můžete přečíst v našem článku.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Žluťásková motýlí víla letěla za Dominikou do Rakvic

Červený vrtulník letěl do nemocnice. Nikdo však nevěděl, zda malý Štěpánek přežije!

splněné dětské přáníDnes nám bude vyprávět svůj životní příběh maminka Dana. Na počátku byla plná nadějí a plánů. Mladá žena měla celkem obyčejné sny, přála si mít rodinu a miminko. Kolo osudu se však roztočilo zcela jiným směrem. Její život nabral po porodu úplně jiné obrátky, ale ona se nevzdala a postavila se všemu čelem.

Číst dál: Červený vrtulník letěl do nemocnice. Nikdo však nevěděl, zda malý Štěpánek přežije!

VZPOMÍNKY: Panenka Johanka pomůže Adélce v nemocnici zvládnout operaci

splněné dětské přáníJaký je to pocit, být celý život potichu? O tom ví své holčička Adélka, která neumí mluvit, a proto vše říká mamince i tatínkovi pouze očima. Po narození zcela změnila svým rodičům život. Posunula jim žebříček hodnot a díky tomu jsou dnes všichni spokojení. Splněné dětské přání věnovalo statečné dívce panenku Johanku. Zavzpomínejte s námi na příběh, který nám sama vyprávěla - zveřejnili jsme ho na našem původním webu 26. října 2012.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Panenka Johanka pomůže Adélce v nemocnici zvládnout operaci

Maminka pláče, její syn Honzík má nevyléčitelnou nemoc a čas se mu krátí

splněné dětské přáníDnes si můžete přečíst smutný příběh o chlapci, kterému lékaři diagnostikovali vzácnou a zatím neléčitelnou nemoc. Maminka svého syna velice miluje, ale nemá žádnou šanci jeho život zachránit. Snaží se mu ho alespoň zpříjemnit a je vděčná i za jeho obyčejný úsměv. Po nocích často pláče, protože je zcela bezmocná.

Číst dál: Maminka pláče, její syn Honzík má nevyléčitelnou nemoc a čas se mu krátí

VZPOMÍNKY: Obdarovali jsme nemocnou Elišku i její malou sestřičku

splněné dětské přáníOrganizátorky Splněného dětského přání pečlivě hledají a vybírají další děti, kterým by udělali radost vlastnoručně vyráběnou panenkou. Díky fanouškům, kteří náš projekt podporují, jsme mohli poslat další panenku devítileté Elišce. Dozvěděli jsme se o ní a její rodině spoustu zajímavostech věcí – jak žijí, kdo je jejich velkým pomocníkem i jejich velké přání. Zavzpomínejte s námi na příběh, který jsme zveřejnili na našem původním webu 13. října 2012.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Obdarovali jsme nemocnou Elišku i její malou sestřičku

VZPOMÍNKY: Díky Jiřince jsem se dostala ke canisterapii

splněné dětské přáníV říjnu 2012 darovalo Splněné dětské přání do rodiny s nemocným dítětem druhou ručně vyráběnou panenku Helenku. Doputovala k malé Jiřince a její adoptivní mamince Zuzance. Ta si holčičku osvojila, když jí byly dva roky. V pozdějším věku jí lékaři odhalili mentální postižení a epilepsii. Dozvěděli jsme se tenkrát, co ji k adopci vedlo a jak se s handicapem Jiřinky smířili její starší sourozenci.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Díky Jiřince jsem se dostala ke canisterapii

VZPOMÍNKY: Obdarovaná Karolínka svým chováním naprosto šokovala

splněné dětské přáníSplněné dětské přání podpořila finančním darem a věnováním ručně šité panenky také paní Miroslava, která nás požádala, abychom ji věnovali dalšímu nemocnému dítěti. Svěřila se nám se svým příběhem a natolik nás zaujala, že jsme se rozhodli i její holčičce Karolínce věnovat jednu vyrobenou panenku. Její radost byla ohromná, další reakce však naprosto nečekaná. Připomeňte si příběh, který jsme vydali na našich původních webových stránkách 18. října 2012.

Číst dál: VZPOMÍNKY: Obdarovaná Karolínka svým chováním naprosto šokovala

Speciální operace zachránila na poslední chvíli Veronice život

splněné dětské přáníDnes si můžete přečíst příběh, který nám poslala maminka Radka. Dcera Veronika se jako první dítě v České republice narodila s vzácnou genetickou vadou a hned od narození strávila spoustu času po nemocnicích.

Číst dál: Speciální operace zachránila na poslední chvíli Veronice život

Vážně nemocnou dceru Alenku beru jako velký dar

splněné dětské přáníPrvní syn se narodil Šárce zcela zdravý a tak by rodiče nikdy nenapadlo, že druhá holčička přijde na svět s velmi vzácnou nemocí. Rodina se celé situaci postavila čelem, drží při sobě a mají radost z každého dalšího pokroku, který jejich dcera udělá.

Číst dál: Vážně nemocnou dceru Alenku beru jako velký dar

Aktuální kolo