Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

Uplakaná autistka Klárka si moc přeje panenku Baby Born

Splněné dětské přáníKaždý životní příběh má vlastní sílu a hloubku. Ten dnešní je obzvláště smutný v tom, že dvě hodné děti Klárka a Jakub si odnáší za svého otce alkoholika psychické následky na celý život. Přečtěte si vyprávění maminky Soni, která vždy toužila jen po lásce a spokojené rodině. 

Číst dál: Uplakaná autistka Klárka si moc přeje panenku Baby Born

Maminka čekala trojčata, Kubík však o svůj život musel zabojovat

Splněné dětské přáníDalší životní příběh, který si můžete přečíst, vypráví maminka Barbora. Péče o trojčata je hodně náročná, o to víc, když jsou jednomu z nich po narození diagnostikována onemocnění. Rodině naštěstí pomáhala hodná babička, a tak nejtěžší období všichni zvládli.

Číst dál: Maminka čekala trojčata, Kubík však o svůj život musel zabojovat

Bojovník Tadeášek je velkým vzorem pro své dva sourozence

Splněné dětské přáníMaminka Michaela se těšila na další miminko a chtěla svým dvěma synům přivézt domů nového brášku. Situace však měla zcela nečekaný průběh. Rodiče si prošli peklem a miminko si mohli odvézt až po dlouhé době. Zdravotní problémy tím však neskončily a situace se po určité době zhoršila. Tadeáš je statečný kluk a dělá svým rodičům velkou radost. Všichni věří tomu, že jednou bude líp.

Číst dál: Bojovník Tadeášek je velkým vzorem pro své dva sourozence

Pro malou Lily v brejličkách jsou epileptické záchvaty velmi náročné

Splněné dětské přáníSandra vychovávala už dvě krásné holčičky a když čekala svoji třetí princeznu, nikdy by ji asi nenapadlo, jak těžký životní osud její miminko čeká. Zpočátku to vypadalo na úplně normální vývoj, ale v sedmém měsíci se náhle všechno změnilo. Následovalo vícero vyšetření v nemocnicích a začaly přicházet neúprosné diagnózy. Maminka je z toho smutná, těžce celou situaci nese a navíc na všechny děti zůstala sama. Moc by si přála pro svoji nejmladší dceru lepší a snadnější život.

Číst dál: Pro malou Lily v brejličkách jsou epileptické záchvaty velmi náročné

Tomášek se narodil s vzácnou nemocí a musí spinkat s plicním ventilátorem

Splněné dětské přáníMaminka Lenka už měla dvě děti a těšila se na narození třetího miminka. V té době by ji těžko napadlo, že osud pro ni má připravené málo příjmené překvapení. Genetická mutace zařídila náhodný vznik vzácného onemocnění a doktorům trvalo dlouhé tři týdny, než se jim podařilo diagnózu odhalit. Po celou dobu všichni tápali, proč chlapeček od svého narození špatně dýchá.

Číst dál: Tomášek se narodil s vzácnou nemocí a musí spinkat s plicním ventilátorem

Otok mozku a tři dny v umělém spánku, Ondra nakonec přežil

Splněné dětské přán튝astným rodičům se narodil kluk, ale kdo mohl tušit, jak těžký osud ho čeká. Musel si svoje místo na světě doslova vybojovat. Sice má trvalé následky na celý život, ale hlavní pro maminku je, že je stále tady. A i přes negativní prognózy lékařů se Ondrovi daří báječné pokroky. Každý z nich je pro rodinu jako malý zázrak.

Číst dál: Otok mozku a tři dny v umělém spánku, Ondra nakonec přežil

Ondra se potýká s několika diagnózami najednou, přesto má velkou chuť k životu

Splněné dětské přáníPokud existují sudičky, které nám po narození dávají do vínku dobré zdraví, tak na malého Ondráška trochu zapomněly. Místo toho mu nadělily vzácný Kleefstraův syndrom a k tomu ještě další onemocnění. Zřejmě však tušily, že se s tím právě tento chlapec zvládne statečně vypořádat. Jeho milující rodiče ho podporují a dělají, co je v jejich možnostech, aby jednou mohl žít samostatný život a uměl se o sebe postarat. 

Číst dál: Ondra se potýká s několika diagnózami najednou, přesto má velkou chuť k životu

Věřím svojí holčičce a jsem šťastná, že ji mám, říká maminka Lenka

Splněné dětské přáníJednoho dne se narodila krásná malá holčička, která dostala jméno Sofinka. Zdánlivě zdravé miminko hned druhý den po porodu onemocnělo a od té doby se roztočil kolotoč zdravotních komplikací. Následovaly zdrcující diagnózy, které daly celé rodině pořádně zabrat. Ačkoli maminka zůstala na péči o Sofku sama, rozhodla se jí dát ze sebe to nejlepší, co umí. A právě díky láskyplné láskyplné péči a podpoře svůj úděl holčička statečně zvládá. 

Číst dál: Věřím svojí holčičce a jsem šťastná, že ji mám, říká maminka Lenka

Obávali se, že Silvie zemře, ta si ale nakonec svůj život zvládla vybojovat!

Splněné dětské přáníV dalším vyprávění se dozvíte o holčičce, která měla velkou vůli žít. Svůj boj vyhrála, ač jejím rodičům nakonec lékaři oznámili, že to bude s jistou daní. Vyšetření skončila diagnózou Westův syndrom, což je závažné epileptické onemocnění. Vzhledem k tomu, že má statečnou maminku, tak se díky její láskyplné péči naučila mnoho věcí. Malý bráška sice občas na sestřičku žárlí, ale jako rodina drží všichni pevně při sobě. 

Číst dál: Obávali se, že Silvie zemře, ta si ale nakonec svůj život zvládla vybojovat!

Štěpánek spadl do žhavého popela, díky skvělým lékařům se ho podařilo zachránit

Splněné dětské přáníBabička hlídala v létě svého milovaného vnoučka, ten ale nešťastnou náhodou spadnul do uhašeného ohniště. Na první pohled chlapec vypadal v pořádku, později se však ukázalo, že se bude vše vyvíjet jinak. Díky skvělé práci všech lékařů Štěpánek naštěstí přežil. Přečtěte si vyprávění maminky Jiřiny, která si prošla obtížnou situací, která má zatím stále ještě otevřený konec. Přijdou ještě další operativní zákroky, ale díky lásce celé rodiny se Štěpánek dobře zotavuje. 

Číst dál: Štěpánek spadl do žhavého popela, díky skvělým lékařům se ho podařilo zachránit

Aktuální kolo