Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Články o rodinách s nemocnými dětmi

Martin se jednou postaví na vlastní nohy a bude běhat za ségrou

Splněné dětské přáníChlapeček se narodil zdravý, ale postupem času byl často nemocný a přestal prospívat. V osmi měsících se náhle jeho vývoj zastavil. Kdo ví, co by tenkrát pomohlo jeho zdravotní stav zlepšit? Naštěstí má skvělou maminku, která se mu neustále věnuje. Chodí s ním na rehabilitace, cvičení a plavání. Dělá všechno proto, aby její syn jednou seděl a chodil jako ostatní děti. 

Číst dál: Martin se jednou postaví na vlastní nohy a bude běhat za ségrou

Vytoužené dítě a nejistá budoucnost, kdy každý den života je velký dar

Splněné dětské přáníDalší životní příběh nám vyprávěla maminka Natálie. Jaké to je, když vám lékaři oznámí, že vaše dítě má nevyléčitelnou nemoc? Rodičům se konečně narodilo vysněné miminko, na které se tak dlouho těšili. Proč se to stalo právě jim? Na to se sice nikdy nedozví odpověď, ale svého syna milují a společně bojují za každý další den jeho života. 

Číst dál: Vytoužené dítě a nejistá budoucnost, kdy každý den života je velký dar

I přes náročnou rodinnou situaci věří maminka Petra v lepší zítřky

Splněné dětské přáníPříběh paní Petry nás oslovil a chytil za srdce. V našich očích je to statečná žena, milující manželka a pečující maminka. Odvážně se pere se všemi komplikacemi, které se schází ze všech stran - pečuje o syna Jarečka, který má doživotní zdravotní potíže a její manžel vážně onemocněl. Skutečné hrdinky žijí mezi námi, a Petra k nim bez pochyb patří. Někdy je toho na ní opravdu hodně, nervy má na pochodu. Přesto si zachovává naději a modlí se za zlepšení situace jak pro sebe, tak i ostatní lidi na tomto světě.

Číst dál: I přes náročnou rodinnou situaci věří maminka Petra v lepší zítřky

Natálka zvaná Čokoládka odletěla do nebe, odkud stráží své rodiče a sourozence

Splněné dětské přáníTento příběh jsme tentokrát připravovali se smutkem v duši. S životním příběhem Natálky jste se mohli prostřednictvím Splněného dětského přání seznámit už v roce 2018. Tenkrát to vypadalo, že statečná holčička vyhrála náročný boj o svůj život a začala se uzdravovat. Loni v létě se bohužel začal její zdravotní stav náhle zhoršovat, až nakonec náš svět opustila. Velice děkuji mamince Lucce, která se nám s bolestí v srdci svěřila se svými pocity a povyprávěla o posledních okamžicích, které strávila s milovanou dcerou.

Číst dál: Natálka zvaná Čokoládka odletěla do nebe, odkud stráží své rodiče a sourozence

Sdílejte s námi svůj životní příběh - pomůžete sobě a podpoříte další rodiny

Splněné dětské přáníJiž osm let, tedy od roku 2012, kdy Splněné dětské přání vzniklo, organizujeme koncem roku speciální akci nazvanou Vánoční přání. Vybíráme rodiny, jejichž životní příběh sdílíme prostřednictvím našeho webu a sociálních sítí. Zároveň jako poděkování a vyjádření podpory obdarujeme jejich ratolest vlastnoručně ušitým výrobkem z naší dílny. Ty se u dětí těší velké oblibě, ať už jde o ručně vyráběné panenky nebo polštářky. Chcete se zapojit? 

Číst dál: Sdílejte s námi svůj životní příběh - pomůžete sobě a podpoříte další rodiny

Statečný chlapec Šimon si vybojoval již pět let života navíc

Splněné dětské přáníMamince Janě se po sdělení diagnózy od lékařů nejprve zhroutil svět, ale potom se rozhodla bojovat za svého syna. Síla rodiny je největší a nejsilnější. A přesně z toho důvodu se může Šimon stále radovat ze života. Přečtěte si inspirující příběh, který vám jistě pomůže načerpat krásnou energii, pokud máte také doma vážně nemocné dítě.

Číst dál: Statečný chlapec Šimon si vybojoval již pět let života navíc

Recept na radost? Nikolce vykouzlí úsměv na tváři songy od skupiny MIG 21

Splněné dětské přáníMaminka Jana se s námi podělila o svůj životní příběh. Po narození vážně nemocné dcery jí jeden lékař navrhnul, aby dala své dítě do ústavu a pořídila si jiné, zdravé. Potřebnou oporu však naštěstí našla u svého manžela, který s rodinou zůstal, ačkoli se situace vyvinula jinak, než si oba manželé přáli. Společně s dalšími rodinami však začali jezdit na výlety a díky tomu poznali, že v tom nejsou sami.

Číst dál: Recept na radost? Nikolce vykouzlí úsměv na tváři songy od skupiny MIG 21

Krásná autistka Bára slaví narozeniny a moc by si přála dostat speciální dárek

Splněné dětské přáníPomůžete organizaci Splněné dětské přání splnit této skvělé slečně její velké přání? A co by si to vlastně přála? Podívat se do depa v metru a dozvědět se něco o soupravách metra nebo případně získat nějakou maketu. Prohlédnout si vše v klidu bez davů lidí, které díky své nemoci hůře snáší a hlavně si užít báječný den.

Číst dál: Krásná autistka Bára slaví narozeniny a moc by si přála dostat speciální dárek

Neztrácet naději, věřit a při tom stát pevně nohama na zemi, radí maminka Leona

Splněné dětské přáníDvojčata Karolínka a Rozálka přišla na svět neplánovaně dříve. I když zpočátku vypadlo vše v pořádku, obě prodělaly těžké krvácení do mozku, které navždy změnilo jejich životy. Po sdělení vážných diagnóz se maminka psychicky složila a musela vyhledat pomoc psychologa. Nikdy by jí totiž nenapadlo, že osud si vybere zrovna jejich rodinu a naloží na jejich bedra tak těžkou zkoušku.

Číst dál: Neztrácet naději, věřit a při tom stát pevně nohama na zemi, radí maminka Leona

Stres ze smrti milované sestřičky rozjel u Samuela cukrovku

Splněné dětské přáníNa začátku byla spokojená rodina. Tři sourozenci, kteří si spolu hrály a byly šťastní. Do jejich životů náhle zasáhne tragická událost a jejich milovaná sestřička Natálka vážně onemocněla. Dva roky všichni věřili ve šťastný konec. Nakonec vše dopadlo jinak a místo toho holčička zemřela. O pár týdnů později přišla další šokující zpráva, malého Samuela odvezla sanitka do nemocnice. Co se stalo si můžete přečíst v příběhu, s nímž se nám svěřila maminka Lucie.

Číst dál: Stres ze smrti milované sestřičky rozjel u Samuela cukrovku

Aktuální kolo