Různorodost nás spojuje:
handicapovaní a zdraví, ruku v ruce

Úvod

Autistka Barunka si přeje letět balónem

splněné dětské přáníZnáte tu situaci, kdy vidíte v dopravním prostředku či někde na ulici příšerně zlobivé dítě, které ještě navíc nesmyslně křičí? Nevychovaný spratek řeknete si, ale víte o tom, že skutečnost může být úplně jiná? Autistické dítě vypadá na první pohled jako úplně zdravé. Dnes si můžete přečíst krásné vyprávění maminky Petry o tom, jak autismus může probíhat a jaké má podoby.

Číst dál: Autistka Barunka si přeje letět balónem

Polštářek pomáhá splnit další dětská přání

splněné dětské přáníSplněné dětské přání je rodinná firma, která vznikla na začátku roku 2012, jeho zakladatelkami jsou Kristýna a Martina Šmejkalovy. Cílem neziskové organizace je rozzářit oči dětem, kterým nebylo dáno do vínku tolik zdraví, kolik by potřebovaly.

Číst dál: Polštářek pomáhá splnit další dětská přání

Natálka je sice autistka, je však hodná a snaživá

splněné dětské přáníPokud uvidíte v autobuse dítě, které děsně zlobí maminku, tak se nemusí vůbec jednat o nevychovanou ratolest, ale právě o autistu. Tato nemoc je sice dost známá, ale přesto informovanost veřejnosti je stále na bodu nula. Rodiče těchto prcků mají pořádně těžký život, a pokud ještě navíc mají kolem sebe okolí, které není tolerantní, zůstane v nich jenom smutek a hořkost.

Číst dál: Natálka je sice autistka, je však hodná a snaživá

Šestý ročník festivalu dětských hereckých, tanečních a hudebních souborů

poupění 2015Děti dětem – to je mottem festivalu Poupění, který se uskuteční v Praze na Žofíně v neděli 17. května v čase od 10 do 21 hodin. Děti budou hrát, tančit a zpívat pro děti. Na akci vystoupí 12 dětských souborů a 2 soubory seniorů. Na akci se vypraví také představitelky neziskové organizace Splněné dětské přání, aby prezentovaly ručně vyráběné předměty - výtěžek z prodeje poslouží k pořádání dalších akcí pro handicapované děti.

Číst dál: Šestý ročník festivalu dětských hereckých, tanečních a hudebních souborů

Aktuální kolo